Vietoje aukštojo mokslo jis pasirinko tarnybą Karališkoje kavalerijoje, kur įgijo jaunesniojo leitenanto, o vėliau ir leitenanto laipsnį. Drąsą vyras pademonstravo 77 dienas tarnaudamas Afganistane. Ten būtų pasilikęs ir ilgiau, jei ne perdėtas žiniasklaidos dėmesys.

Daugiau įdomių faktų apie 33-iąjį gimtadienį švenčiantį princą Harry surinko portalas royalcentral.co.uk:

Princas Harry yra futbolo klubo „Arsenal“ gerbėjas.

Kai 2002 metais jam sukako aštuoniolika, Karalienė suteikė jam jo nuosavą herbą.

Harry pravardė yra „Spike“. Manoma, kad taip jį vadina draugai ir Skotland Jardo Karališkosios apsaugos pareigūnai.

2006 metų balandį princas Harry paliko Karališkąją karo akademiją. Tada jis prisijungė prie karališkojo kavalerijos pulko kaip antrasis leitenantas. 2008 metais jis buvo pakeltas iki leitenanto laipsnio.

Jis taip pat kuria dokumentinius filmus. Būdamas devyniolikos, princas Harry sukūrė dokumentinę juostą „Pamirštoji karalystė“ („The Forgotten Kingdom“), kurioje buvo nagrinėjama AIDS aukų Afrikoje dilema.

Savo karinėje karjeroje princas Harry naudoja Waleso pavardę, pasiskolintą iš savo tėvo titulo Velso princas (angl. Prince of Wales).

2003 metais jis buvo Didžiosios Britanijos nacionalinės mokyklinės polo komandos kapitonas.

Princas yra pirmasis karališkosios šeimos narys, matęs karinius veiksmus nuo tada, kai jo dėdė princas Andrew 1982 metais pilotavo sraigtasparnius per Folklandų karą.

Princas Harry labai domisi botanika ir su pasimėgavimu studijuoja gėles.

Princas Harry yra labdaros fondo „London Marathon Charitable Trust“ globėjas.

„Velso princas Henry Charlesas Albertas Davidas gimė 4 val. 20 min. Didžiosios Britanijos vasaros laiku.

Princo Harry krikštatėviai – Jorko princas Andrew, ledi Sarah Armstrong-Jones, ledi Vestey, ponia William Bartholomew, Bryanas Organas ir Geraldas Wardas.

Jis pakrikštytas 1984 metų gruodžio 21 dieną Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje.

2010 metų gegužės 7 dieną princui Harry jo tėvas įteikė piloto emblemą.

Būdamas 21 metų princas Harry buvo paskirtas valstybės patarėju ir šiame poste pakeitė savo dėdę, Vesekso grafą princą Edwardą.

Nuo 2009 metų sausio 6 dienos princas Harry ir jo brolis turi savas kanceliarijas Sent Džeimso rūmuose. Iki tol jie reikalus tvarkė savo tėvo kanceliarijoje Klarenso rūmuose.

Princas Harry buvo 2016 metų Rio de Žaneiro Olimpiados ambasadorius.

Princui Harry 2011 metais buvo suteiktas kapitono laipsnis.

2011 metais Jos Didenybė tariamai pažadėjo Harry po santuokos Sasekso hercogo titulą. Pilnas dabartinis jo titulas skamba taip: „Jo Karališkoji Didenybė Velso princas Henry“.

Per savo tėvo karališkąją liniją, Harry yra vokiečių, anglų ir škotų kilmės. Motinos šeimos pusėje Harry yra anglų kilmės, taip pat turi tolimų vokiečių, airių, škotų ir britų kilmės amerikiečių šaknų.

2010 metų gruodį Vokietijos labdaros organizacija „Ein Herz für Kinder“ („Viena širdis vaikams“) apdovanojo princą Harry „Auksinės širdies apdovanojimu“ už jo „labdaros ir humanitarines pastangas“.

Princas Harry per vyriškąją liniją yra Elimaro I, Oldenburgo grafo, palikuonis ir tokiu būdamas priklauso vienai seniausių Europoje karališkųjų dinastijų – Oldenburgų dinastijai.

2008 metų gegužės 5 dieną princesė Anne už Afganistane praleistą laiką apdovanojo princą Harry ir jo dalinį, Karališkosios kavalerijos pulką, Operatyvinės tarnybos medaliu.

Princo Harry vaikišką vežimėlį puošė Sidabro kryžius. Juo karališkieji vežimėliai žymimi nuo 1926 metų.

2007 metais princas tapo labdaros fondo „Dolen Cymru“ karališkuoju globėju. Ši organizacija daugiau nei du dešimtmečius skatina draugystę ir supratimą tarp Velso ir Lesoto žmonių.

Princas Harry globoja dvylika labdaros fondų: „Dolen Cymru“, „Henry Van Straubenzee Memorial Fund“, „London Marathon Charitable Trust“, „MapAction“, „Rugby Football Union“, „Rugby Football Union Injured Players Foundation“, „Rugby Football Union All Schools Programme“, „Sentebale“, „Walking with the Wounded“, „The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry“, „WellChild“ ir „The HALO Trust“.

Harry baigė Itoną išlaikęs du egzaminus: geografijos žinios buvo įvertintos D, meno – B lygiu.

Per atidėtų studijų metus (angl. gap year) Australijoje princas Harry dirbo Kvynslando fermoje darbininku.

Per savo aštuonioliktąjį gimtadienį princas Harry paprašė, kad pinigai, uždirbti už jo gimtadienio nuotraukas, būtų paaukoti labdarai.

2016 metais buvo išrinktas seksualiausiu karališko kraujo turinčiu vyru pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)