Alisa Selezniova buvo tapusi populiariausia mergaite tuometinėje Sovietų Sąjungoje.

Filmo premjera sutapo su pavasario atostogomis. „Perestroikos vaikai“ iš gatvių dingo visai savaitei. Mokytojai labai nustebo, kai prieš atostogas ilgakasėmis buvusios mergaitės grįžo vienodomis šukuosenomis – trumpai kirptos su lygiais kirpčiukais. Kirpimas vadinosi „kaip Alisos“ ir buvo populiarus dar penkerius metus.

Ach, Alisa, kaip tu užaugai!

Vienos bendros kelionės metu išsikalbėjo du seni pažįstami, režisierius Pavelas Arsionovas ir Ričardas Viktorovas, sukūrę filmą pagal fantastikos rašytojo Kiro Bulyčevo scenarijų „Per kančias į žvaigždes“.

Viktoras prisiminė animacinį filmą „Trečiosios planetos paslaptis“ apie mergaitę vardu Alisa, kurio scenaristu buvo tas pats K. Bulyčevas, ir pasiūlė kolegai nufilmuoti juostą pagal K. Bulyčevo apysaką „Prieš šimtą metų į priekį“.

Aktorę Alisos Selezniovos vaidmeniui rado vienoje Maskvos mokyklų. Ja tapo mergaitė didžiulėmis pilkomis akimis vardu Nataša Guseva. Filmas nulėmė Natašos likimą, ir ne vien dėl to, kad atnešė jai visasąjunginę šlovę. Jos kaip moters likimą taip pat nulėmė ši kultinė juosta. Tarp tūkstančio vaikinų, įsimylėjusių simpatišką didžiaakę mergaitę, sėkmė nusišypsojo pačiam atkakliausiam.

O viskas buvo taip. Netrukus po „Viešnios iš ateities“ P. Arsionovas ėmėsi dirbti prie jo tęsinio „Purpurinis balionas“ („Lilovyj šar“).

Pagrindiniam vaidmeniui vėl buvo pakviesta N. Guseva. Filmavimai dažnai vyko Minske, kur mergaitė važinėdavo su močiute. Kartą, kai močiutė vos pusvalandžiui paliko Natašą viešbučio numeryje, kažkas pabeldė į duris.

Kambarinė pasakė: „Čia televizorius“. Mergaitė atidarė ir pamatė didelę kartoninę dėžę nuo spalvoto televizoriaus. Dėžė buvo su siurprizu: joje slėpėsi Natašos gerbėjas, prisistatęs Denisu Muraškevičiumi.

Taip paaugliai susipažino. Pasak Natašos mamos, tai buvo tuo pat metu gražus ir sudėtingas romanas. Denisas mokėjo stebinti ir nestandartiškai asistuoti mylimajai. Sužinojęs, kad Nataša rimtai susidomėjo biologija, jaunuolis padovanojo jai gyvą viščiuką. Praėjus penkeriems metams nuo pažinties jaunuoliai susituokė, Nataša pakeitė pavardę. Jiems gimė dukra Alesia, kuri jau atšventė savo pilnametystę.

Prieš penkerius metus buvusi aktorė Natalija Guseva, o dabar mokslininkė biochemikė Natalija Muraškevič, leido sau „šiek tiek pasiausti“ – įgarsino animacinį filmą „Alisos gimimo diena“ („Den roždenija Alisy“), sukurtą pagal to paties pavadinimo K. Bulyčevo apysaką.

2001 metais pora išsiskyrė ir iki šio daugiau žinių apie aktorės santykius taip ir nepasirodė.

N. Guseva seriale vaikystėje ir dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (443)