M. D. Chapmano susižavėjimas muzikantu, buvusiu grupės „The Beatles“ nariu J. Lennonu, virto tragedija. Jis nužudė savo dievaitį 1980 m. gruodžio 8 d., kai J. Lennonas kartu su žmona Yoko Ono atvyko į Manhatane esantį apartamentų pastatą.

M. D. Chapmanas pripažintas kaltu dėl antro laipsnio žmogžudystės, o nuo 2000 m. kas dvejus metus pateikiamas prašymas dėl jo lygtinio paleidimo, rašo „Reuters“.

„Nepaisant daugybės palankių veiksnių, juos nusveria tyčinės ir siekiant žinomumo įvykdytos žmogžudystės pobūdis“, - teigiama rugpjūčio 29 d. Niujorko lygtinio paleidimo komisijos pareiškime. „Įvertinę jūsų interviu ir įrašus manome, kad jūsų paleidimas nebūtų suderinamas su visuomenės gerovės idėja, sumenkintų įvykdyto nusikaltimo rimtumą ir mažintų pasitikėjimą teisingumu“, - teigiama dokumente.

Kitas lygtinio paleidimo svarstymas numatytas 2018 m. rugpjūčio mėnesį.

Interviu su D. Chapmanu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)