Davidas kartu su savo žmona Elizabeth kurti drabužius Dianai pradėjo dar prieš jai atsiduriant dėmesio centre. Kartą jis pamatė Dianą su Charlesu per televiziją, ji vilkėjo šilko taftos suknelę, kurią jiedu sukūrė.

„Vėliau pasirodė laikraščiuose ir žurnaluose spėlionės per du puslapius, kas kurs jos vestuvių suknelę, – prisimena D. Emanuelis. – Mano buvusi žmona ir aš nebuvome tarp favoritų“. Vis dėlto Diana pasirinko juos ir taip visam laikui pakeitė jų karjeras.

Dizaineris pasakoja, kad jam kuriant suknelę teko daug kartų susitikti su Diana, o po kelių susitikimų ji paklausė, ar galėtų kartu atsivesti savo motiną. Visas procesas turėjo būti itin slaptas, nes spauda labai smalsavo.

„Parodžiau jai eskizą ir suplėšiau jį, nes nenorėjome, kad jis egzistuotų“, – prisipažįsta D. Emanuelis. Dabar toks eskizas galėtų aukcione sužerti milžinišką sumą. Suknelė daug metų buvo eksponuojama visame pasaulyje, o vėliau ji buvo sugrąžinta karališkajai šeimai.

Iš dramblio kaulo spalvos šilko taftos ir antikvarinių nėrinių siūta suknelė turėjo didžiulį 25 pėdų (apie 7,6 metro) ilgio šleifą. „Norėjau, kad suknelė atspindėtų, kad ji įeina kaip ledi Diana Spencer ir išeina kaip Velso princesė. Šv. Pauliaus katedra buvo labai didinga, – sako dizaineris. – Jeigu padarysi subtilų elegantišką drabužį, jis nepaliks įspūdžio septynių milijardų žmonių auditorijai!“

D. Emanuelis taip pat svarstė, kokią suknelę sukurtų ką tik susižadėjusiai Kate Middleton seseriai Pippai. „Kadangi ji visiškai kitokia nei jos sesuo, nes ji kitokia moteris, ji turi kitokias kūno formas, Rinkčiausi ramų variantą, nes Catherine suknelė buvo pakankamai konservatyvi ir gana griežta, tad kaip tik priešingai. Nederėtų lyginti dviejų nuotakų. Iš tikrųjų, neturėtumėte lyginti moterų“.

Princesės gyvenimo akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)