Prezidentūros spaudos tarnybos paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip autoritariškasis lyderis paima ilgą morką, greit ją nuskuta ir įteikia juodai vilkinčiai kovos menų žvaigždei, kuri apsilankė jo užmiesčio rezidencijoje.

„Štai: valgykit į sveikatą, tai labai gerai“, – pasakė A.Lukašenka, kuris vilkėjo treningą ir buvo su beisbolo kepuraite. S. Seagalas mandagiai kramtė.

A.Lukašenka, buvęs kolektyvinio ūkio vadovas, Baltarusiją valdo nuo 1994-ųjų ir vienu metu Vašingtono buvo vadinamas „paskutiniu Europos diktatoriumi“.

Jam patinka demonstruoti ūkininko sugebėjimus, o pernai jis įtikino prancūzų aktorių Gerard'ą Depardieu, kuris dabar yra Rusijos pilietis, drauge su juo dalgiu pjauti žolę.

Naujai paskelbti vaizdai Baltarusijoje pralinksmino daug interneto vartotojų. „Šiandien visas „Twitter“ yra sudarytas iš trijų dalių: Lukašenkos, Seagalo ir morkos“, – tame pačiame „Twitter“ parašė „Daily Minsk“.

64 metų S.Seagalas į Baltarusiją nuvyko derėtis su žaidimų kūrėja „Wargaming“, kuri garsėja žaidimu „World of Tanks“.

Kaip ir G.Depardieu, jis yra lankęsis pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuris taip pat yra kovos menų gerbėjas, ir pas Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą.

Rusijai 2014 metais aneksavus Krymą, S.Seagalas pavadino V.Putiną „vienu didžiausių dabartinių pasaulio lyderių“ ir net koncertavo su savo bliuzo grupe aneksuotame Kryme.