Po susitikimo Komunistų partijos Propagandos departamentas paskelbė „svarbias instrukcijas“, uždrausdamas visą dainininkės repertuarą.

Kinijos tinklalapiams ir žiniasklaidos organizacijoms nurodyta nebekelti ir neplatinti Lady Gagos dainų. Šiuo žingsniu siekiama parodyti Pekino susierzinimą.

Propagandos departamentas taip pat nurodė Komunistų partijos kontroliuojamai žiniasklaidai, tarp jų transliuotojui CCTV ir laikraščiams „People's Daily“ bei „Global Times“, pasmerkti susitikimą.

Daugiau nei 27 mln. albumų pardavusi JAV dainininkė Lady Gaga susitiko su ištremtu Tibeto dvasiniu lyderiu Dalai Lama sekmadienį. Jie susitiko pakalbėti apie jogą, meditaciją, dvasinę sveikatą bei kaip iš kūno pašalinti toksines medžiagas. Dainininkė pasidalino 19 min. trukmės vaizdo įrašu, kuriame ir aptaria šiuos klausimus su Dalai Lama.

Susitikimas sulaukė piktos Pekino reakcijos. Kinijos vadovai Dalai Lamą laiko separatistu, kuris, jų teigimu, rengia sąmokslą, kad atskirtų nuo Kinijos Himalajų regioną ir įkurtų ten teokratinį valdymą.

Anksčiau Kinija uždraudė tokius atlikėjus, kaip grupę "Maroon 5", Bjork ir "Oasis". Jiems uždrausta rengti šalyje pasirodymus po to, kai šie susitiko su Dalai Lama arba teigiamai atsiliepė apie Tibeto dvasinį lyderį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)