Vakarėlio metu didžėjai Mark Adam Harold, Classik_woman ir Mario Moretti (Bordello A Parigi) gros muziką, kuri primins LGBT savigarbos kultūrą. Hi-NRG, disko ir kitų stilių ritmai atkurs garso takelį, kuriuo gyveno dvidešimto amžiaus piliečiai, aktyviai keitę savo visuomenės nuostatas apie seksualumą, lygias teises ir laisvą meilę. Muzikai antrins ir klubo sienos, kurias specialiai šiam vakarėliui istorinėmis citatomis dekoruoja menininkė Olia Grinko.

„Stonewall“ vakarėlį 22 val. pradės išankstinė Amerikos lietuvio Bryan Mark Urbsaitis filmo „Vyrai su kulniukais“ peržiūra. Šis filmas nagrinėja, kaip travesti karalienės ieško pusiausvyros tarp savo personažų ir įprasto gyvenimo. Jų veikla - dažnai pamirštama, nors iš tiesų svarbi ir herojiška, siekiant tikro LGBT lygiateisiškumo. Peržiūros proga vakarėlio organizatoriai ketina paaukoti B. M. Urbsaitis įkurtam AIDS Pietų Afrikos maratonui (ARSA), kuris skirtas Pietų Afrikoje ir pasaulyje didinti žinias apie ŽIV ir AIDS.

„Baltic Pride“ eitynės Lietuvoje vyks jau trečią kartą. Pirmosios LGBT eitynės buvo surengtos 1970-ųjų Niujorke, siekiant paminėti prieš metus įvykusias Stonewall riaušes bei reikalaujant LGBT lygiateisiškumo. Šia proga JAV Prezidentas Barack Obama kiekvienais savo valdymo metais birželį oficialiai skelbia LGBT savigarbos mėnesiu. 2015 m. birželį “Stonewall” užeigai suteiktas oficialus istorinio paveldo statusas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)