48 metų aktorius šį vaidmenį yra sukūręs 2006 metų filme „Casino Royale“, 2008-ųjų „Paguodos kvante“ (Quantum of Solace), 2012-ųjų „Operacijoje „Skyfall“ ir pernykščiame „007 Spectre“ (Spectre).

Nors ir sklandė gandai, kad D.Craigas gali ryžtis dar kartą suvaidinti agentą 007, dabar skelbiama, kad aktorius nusprendė „baigti“ su bondiada.

Vienas informuotas šaltinis Los Andžele sakė Britanijos dienraščiui „Daily Mail“: „Danielis baigė – aiškiai ir paprastai. Jis tai pasakė (kino studijos) MGM vadovams po „Spectre“. Jie siūlė jam didžiules pinigų sumas, bet jis tiesiog to nebenorėjo.“

„Po filmavimosi jis pasakė žmonėms, kad tai bus paskutinis jo pasirodymas (Bondo) vaidmenyje, bet kino bendrovei dar atrodė, kad jis gali persigalvoti po „Spectre“, jeigu jam bus pasiūlyta pinigų“, – aiškino šaltinis Holivude.

Pasak jo, D.Craigui už dalyvavimą tolesniuose dviejuose Bondiados filmuose buvo pasiūlytas didžiulis honoraras – 68 mln. svarų, įskaitant teisę į dalį uždirbto pelno, pajamų iš reklamos ir prodiuserio darbą.

Tačiau aktorius, kuris susižeidė kelį filmuodamasis vienoje „Spectre“ kovos scenoje, atsakė nusprendęs visam laikui atsisveikinti su tuo vaidmeniu.

„Dėl kelio traumos ir bendro išsekimo jam atrodė, kad ši kelionė pasiekė pabaigą“, – nurodė „Daily Mail“ pašnekovas.

MGM vadovai atrodė galiausiai priėmę Danielio sprendimą, kai „pavargo“ nuo jo kritikos šios kino sagos adresu.

D.Craigas pernai sukėlė šurmulį pareiškęs, kad verčiau „persirėš riešus“ negu sutiks dar kartą vaidinti superšnipą.

Vis dėlto vėliau aktorius sakė, kad jam buvo pasiūlytas kontraktas penktajam filmui ir kad jis priėmė tą vaidmenį „dėl pinigų.

Kol kas neaišku, kas perims 007 vaidmenį po tikėtino D.Craigo pasitraukimo. Pastaruoju metu favoritu buvo laikomas 35 metų aktorius Tomas Hiddlestonas.

Taip pat buvo minimi kiti vardai, tarp jų Idriso Elbos, Damiano Lewiso ir Tomo Hardy.