Lietuvė manekenė ir jos vaikinas, kurie iš „John Lewis“ parduotuvės pavogė saulės akinių už daugiau nei 1 tūkst. svarų (apytikriai 1300 EUR), kad nusipirktų heroino, nuteisti po keturis mėnesius kalėti, skelbia „The Daily Mail“.

Pagrindinės „John Lewis“ parduotuvės saugumo kameros užfiksavo, kaip 25 metų Nerilė Narbutaitytė ir jos draugas, 27 metų Mindaugas Vasiliauskas balandžio 26 d. matuojasi saulės akinius.

Vėliau parduotuvės apsaugininkas pastebėjo, kad ekspozicijoje trūksta penkių porų akinių, kurių vertė iš viso 1092 svarai (apytikriai 1380 EUR). Po penkių dienų lietuviai grįžo į parduotuvę ir buvo suimti.

Jie prisipažino pavogę akinius ir juos pardavę už 200 svarų (apytikriai 253 EUR), kad gautų kvaišalų, nuo kurių jie yra priklausomi.

Lietuviai, kurie gyvena šiaurės rytų Londone, yra įvykdę stulbinamą skaičių panašių nusikaltimų. Paskutinį kartą jie buvo nuteisti trims mėnesiams kalėti už 2013 metais įvykdytą vagystę. Porą gynęs Evanas Cranfieldas pasakė: „Jie abu iš Lietuvos, gyvena čia apie dešimt metų. Abu čia atvyko po to, kai gana gerai baigė sustiprintas mokyklas. Jie atvyko pas M. Vasiliausko tėvą ir pradėjo čia studijuoti koledže bei papildomai dirbti.

Jaunuoliams sekėsi gerai, kol jie nepradėjo eksperimentuoti su narkotikais ir netapo nuo jų priklausomi. Šios priklausomybės jie negali įveikti iki šiol. Jie ne kartą bandė ją įveikti, bet nepaisant pažadų ir ryžto, kol kas jiems nepavyko to padaryti.“

Jis pridūrė: „Jie abu labai nori sugrįžti į mokslus ir dažniau dirbti. [Šiuo metu] už maistą ir būsto nuomą moka jų šeimos nariai.“

Skelbdamas keturių mėnesių laisvės atėmimo nuosprendį, teisėjas Edwardas Lordas pasakė: „Judviejų charakteristika pasibaisėtina, sunku net patikėti, kiek panašių nusikaltimų esate padarę per tą laiką, kol gyvenate Jungtinėje Karalystėje. Mes manome, kad jūs piktnaudžiaujate šios šalies svetingumu, ir jums teks dar juo piktnaudžiauti ateinančius keturis mėnesius – mes jus siunčiame į kalėjimą. Iš esmės, jūs ritatės žemyn, ir jei nieko nesiimsite, viskas tik blogės.“

N. Narbutaitytė, kuri reklamuojasi modelių svetainėje Bloom.com, išgirdusi nuosprendį apsiverkė, o jos draugas ją ramino.

„MailOnline“ susisiekė su Užsienio migracijos tarnyba ir paklausė, ar lietuviai turi teisę likti Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)