Antrojoje vietoje tiek žiūrovų, tiek komisijos lentelėse liko Erica Jennings. Trečiojoje - Rūta Ščiogolevaitė. Donatui pirmąją vietą lėmė ir žiūrovai, ir komisija.

Sužinojęs apie pergalę, D. Montvydas neslėpė džiaugsmo, tačiau patikino, kad pergalės troško visi. „Noriu, kad paplotumėte visiems dalyviams. Aš matau, kaip visi liūdi dėl to, bet noriu nusilenkti žemai. Aš atstovausiu savo šaliai, savo šeimai ir jum visiems, todėl man bus reikalingas visų Jūsų palaikymas. Jau už dviejų mėnesių aš šokinėsiu Švedijoje“, - kalbėjo antrą kartą į konkursą vyksiantis dainininkas.

Kiekvienas šeštadienis nuo pat sausio pabaigos būdavo vis kitoks. Vieniems jis akis pripildydavo „eurovizinių“ ašarų, kitų akyse spindėdavo „eurovizinė“ viltis.

Tik šeši dalyviai iš dvidešimt šešių, pradėjusių „eurovizinę“ kovą, šeštadienį stojo ant scenos ir dar kartą bandė įrodyti, kad jie – verti atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, kuri vyks gegužę Stokholme.

Šįvakar savo ginklus galando ir scenoje pasirodė: Donatas Montvydas, Erica Jennings, Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė, Rūta Ščiogolevaitė, Ruslanas Kirilkinas ir Aistė Pilvelytė.

Pirmasis „eurovizines" atrankas pradėjo Ruslanas Kirilkinas. Jis nė vienoje laidoje nesimaudė lyderio pozicijų lauruose, tačiau jam pavyko iškovoti teisę susikauti finale, kuriame jis nustebino uždainavęs lietuviškai. Negana to, dainininkas pripažino, kad žodžius jo dainai parašė Arūnas Valinskas.

Atlikėjo pasirodymą pagyrė tiek Vaidas Baumila, tiek Nomeda Kazlaus. Ruslano pasirodymą komentavęs Tomas Sinickis nepagailėjo šmaikštumo. „Atsiprašau, negirdėjau, ką kiti kalbėjo, žiūrėjau į save ekrane, labai gražus sau pasirodžiau, – kalbą pradėjo Tomas. – O Ruslanas man patiko, manau, galėtume siūlyti duetą su Rūta Ščiogolevaite ir tada jiems tikrai pasisektų.“

Ruslanas Kirilkinas

„Eurovizinėse“ atrankose ne naujokė ir Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė, kurios krištolinis balsas šįmet itin pakerėjo užsienio komisiją. Ši jai vis skirdavo aukščiausius įvertinimus.

Šįvakar komisija pasidalijo į dvi dalis. Ramūnas Zilnys žarstė komplimentus ir patikino, kad Ieva „atrakino duris į jo širdį", o N. Kazlaus patikino, kad jai dar reikia labai daug dirbti.

Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė

Itin aistringu ir jausmingu pasirodymu komisiją bei žiūrovus bando sužavėti Aistė Pilvelytė. Moteris jau dešimtą kartą stovi nacionalinių atrankų scenoje. Vis dėlto, ar dešimtas kartas nemeluos, paaiškės tik artėjant vidurnakčiui.

Šį kartą Aistė ant scenos lipo dėvėdama tik džinsus ir baltus marškinėlius. Visų atrankų metu ji pasirodydavo vis su kita suknele, daug laiko ir pastangų investuodavo į patį pasirodymo apipavidalinimą. Kardinaliai kitokiu įvaizdžiu sužibusi Aistė vis dėlto vėl neįtiko D. Ibelhauptaitei, kuri kartą jau kritikavo dainininkę.

D. Ibelhauptaitė išsakė kritiką ne tik dėl aprangos, kurią R. Zilnys pavadino savotišku protestu, bet ir dėl pačios dainos, kuri, anot Dalios, yra senamadiška.

Aistė Pilvelytė

Žiūrovų balsų laukė E. Jennings, kartą jau pasirodžiusi „Eurovizinėje“ scenoje kartu su grupe SKAMP. Dainininkė atliko ramią, gospelo choro rimtus bei tonacijas atspindinčią dainą „Leading Me Home“. Savimi užtikrinta atlikėja išdavė ir dar vieną savo privalumą: jos daina – vienintelė, besikaunanti lyderių pozicijose, sukurta Lietuvoje ir lietuvių. Prie kitų lyderiaujančių dainų savo kūrybos ranką pridėjo užsienio prodiuseriai bei kūrėjai.

Komisija pasidžiaugė, kad ši daina išties yra gera, atlikimas taip pat, tačiau N. Kazlaus palinkėjo mažiau jaudintis. J. Arlauskaitės-Jazzu nuomone, Erica pastarąją savaitę pernelyg daug investavo į „eurovizinę" reklamą. O Tomas Sinickis pagyrė Ericos dainą ir negailėjo komplimentų Ericos vokalui.

Erica Jennings

Savimi užtikrinta ir pasitikinti R. Ščiogolevaitė vos prieš kelis mėnesius susilaukė trečio vaikelio. Dainininkė tikėjo savo daina „United“, kurią daugelis vadina šimtu procentų „eurovizine“. Tiesa, profesionaliai atlikėjai nepavyko išvengti komisijos kritikos. Vis dėlto, nei žiūrovai, nei komisija jai nešykštėjo balsų. Rūta liko trečioje vietoje.

Finalinėje kovoje Rūta sulaukė komplimentų dėl savo profesionalumo, tačiau komisija susilaikė nuo aštresnių komentarų tiek apie aprangą, tiek apie pačią dainą. Nors D. Ibelhauptaitė patikino, kad ši daina niekaip jos neužburia, nors atlikimui priekaištų neturi.

Rūta Ščiogolevaitė

Ne mažiau palaikymo sulaukė ir D. Montvydas. Jam „Eurovizija“ taip pat puikiai pažįstama. Prieš kelerius metus Donatas didžiojoje „Eurovizijoje“ Europą bandė sužavėti daina „Love Is Blind“ ir žymiuoju suktuku, kurį dar ilgą laiką demonstravo kiekvieno pasirodymo metu. Šįmet „Eurovizijos“ gerbėjus Donatas sužavėjo daina „I've Been Wating For This Night“.

Šįvakar atlikėjas iš komisijos sulaukė daugybės komplimentų. T. Sinickis patikino, kad Donatas tiesiog švytėjo pasitikėjimu, Jazzu taip pat neslėpė simpatijų. R. Zilnys, komentuodamas jo dainą, patikino, kad ši daina labiausiai atitinka „eurovizinius" standartus.

Donatas Montvydas

DELFI skaitytojų nuomone, geriausiųjų trejetukas atrodo taip: D. Montvydas, E. Jennings ir R. Kirilkinas. Vis dėlto, šis trejetukas neretai kinta. Lyderės pozicijų kurį laiką neužleido Rūta Ščiogolevaitė, jai nenusileido ir A. Pilvelytė, šiose atrankose dalyvaujanti itin skandalingai.

Likus kelioms valandoms iki paskutinės kovos pradžios, „eurovizinių“ atrankų prodiuseris Lauras Lučiūnas LRT eteryje tikino, kad net pats sunkiai įsivaizduoja, kas šįmet neš Lietuvos vėliavą grandiozinėje muzikos fiestoje. „Gerai pagalvojus, manau, kad laimės Leonas Somovas ir Jazzu“, – rimtu veidu juokavo Lauras taip įrodydamas, kad kiekvienas iš šešių dalyvių turi absoliučiai vienodas galimybes laimėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2189)