Garsioji Pink, kurios tikrasis vardas yra Alecia Moore, pirmadienį buvo paskelbta UNICEF ambasadore, kurios tikslas – padėti skatinti Amerikos vaikus daugiau dėmesio skirti fizinei veiklai, taip pat surinkti lėšų maistingai ir vitaminais praturtinai riešutų pastai, kuri bus dalinama badaujantiems vaikams visame pasaulyje.

„Aš mačiau, kaip mamos mokosi maitinti ta pasta savo vaikus, – sakė A.Moore interviu telefonu iš Kalifornijos. – Per savaitę galima pastebėti, kaip tie vaikai pasikeičia. Tas maistas sugrąžina juos į gyvenimą. Tai nuostabu“.

A.Moore dalyvauja UNICEF programoje „Kid Power Band“, kuri skatina vaikus sportuoti per interaktyvią aplikaciją. Vaikai uždirba taškus už tokius „darbus“ kaip 12 tūkst. per dieną nueitų žingsnių ar kitokią fizinę veiklą. Vaikams kaupiant taškus, UNICEF partneriai, tarp jų „Target“, „Disney“ ir „Star Wars: Force for Change“, skirs lėšų, už kurias nupirkti maisto produktų paketai bus išdalinti vaikams tokiose skurstančiose šalyse kaip Haitis.

Ketverių metų dukrelę su savo vyru Carey Hartu auginanti A.Moore sakė, kad po kelionės į Haitį ji panoro dar aktyviau dalyvauti UNICEF projekte. Šią vasarą ji lankėsi Port o Prense, ten susipažino su vaikais, kuriems šie maisto paketai sugrąžino gyvybę.

„Kai pamatai savo akimis ir žinai, kad tai veikia, daug lengviau už tai kovoti ir pabandyti padaryti taip, kad apie tai sužinotų daugiau žmonių“, – kalbėjo Pink.

„Kid Power“ aplikacija taip pat leidžia vaikams sužinoti apie įvairias šalis, kurių mažyliams padeda jų sukaupti taškai. Jie gali stebėti savo pažangą, rašyti žinutes ir žiūrėti specialius filmukus internete.

„Jie rado nuostabų būdą, gana linksmą, kaip pritraukti vaikus ir juos motyvuoti, – sakė A.Moore. – Šie vaikai auginami pasaulio piliečiais“.

Grammy“ apdovanojimo laureatė pati yra gyvas judėti ir sportuoti skatinančios programėlės pavyzdys. Jos koncertai išsiskiria judria choreografija, šokiais su kaspinais ar įsimintinais skrydžiais lynais virš minių žiūrovų galvų.

Pink duktė Willow taip pat seka mamos pėdomis. Namuose jos mažylė žaidžia su kiek mažesniu šilkiniu kaspinu, panašiu į mamos naudojamą koncertuose.

Atlikėja pirmadienį kartu su savo trenere Jeanette Jenkins vyks į vieną Niujorko pradinę mokyklą, kad išbandytų naująją programėlę su trečios – penktos klasės vaikais. Pasak jos, ji ketina po vieną ją įdiegti kiekvienam savo šeimos nariui, kad jie pradėtų kaupti taškus ir padėtų kaupti lėšas UNICEF.

„Gali būti, kad mes su Carey ir Willow net pradėsime varžytis“, – juokaudama sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)