„Išliekant nepaprastajai padėčiai Prancūzijoje, U2 koncertas Paryžiuje, suplanuotas lapkričio 14 dienai, nevyks kaip planuota“, – grupė penktadienio vakarą parašė savo tinklalapyje.

„Stebėjome besivystančius įvykius Paryžiuje negalėdami tuo patikėti ir būdami sukrėsti, o mūsų širdys šį vakarą – su visomis aukomis ir jų šeimomis šiame mieste“, – nurodė superžvaigždės.

U2 nariai pridūrė esantys „visiškai pasiryžę surengti šį šou tinkamu laiku“ – kartu su koncerto reklamuotojais ir kabelinės televizijos tinklu HBO.

HBO planavo tiesiogiai transliuoti šį koncertą ir plačiai jį reklamavo – pavyzdžiui, Niujorke buvo iškabinti šios transliacijos reklaminiai plakatai.

U2 šeštadienį turėjo koncertuoti sporto ir koncertų rūmuose „AccorHotels Arena“, kurie anksčiau buvo žinomi kaip Bersi arena. Organizatoriai vėliau paskelbė, kad grupė taip pat atšaukė sekmadieninį koncertą.

U2 jau koncertavo Paryžiuje antradienį ir trečiadienį.

Prancūzija paskelbė nepaprastąją padėtį po penktadienio vakarą prasidėjusios virtinės koordinuotų atakų, įskaitant žudynes kituose koncertų rūmuose, kur daug žmonių buvo susirinkę pasiklausyti amerikiečių roko grupės „Eagles of Death Metal“.

Prancūzijos prezidentas Fransua Holandas šeštadienį paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą, bet kita roko veteranų grupė – „Motorhead“ – nusprendė, kad jos koncertas Paryžiuje įvyks sekmadienį, kaip planuota.

Arena „Zenith“ paskelbė, kad prieš „Motorhead“ bus imtasi sugriežtintų apsaugos priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)