Kaip teigė „Stiklių restorano“ vadovas Aleksėjus Tofanas, visas meniu buvo skrupulingai derinamas pagal protokolą, o susirinkusiems svečiams ir karališkajai porai buvo pateikiami lietuviški patiekalai.

„Meniu su visa komanda derinome prieš atvykstant Švedijos karaliui. Ypatingų reikalavimų nesulaukėme, svarbiausia, jog maistas būtų lietuviškas. Pagal protokolą svečiams negalima siūlyti jūros gėrybių, kiaulienos ar labai įmantrių patiekalų, kuriuos nepatogu valgyti. Dažniausiai svečius vaišiname žvėriena arba prabangia žuvimi. Kadangi karalius yra medžiotojas, pagrindiniui patiekalui buvo patiekiama stirniena“, - teigė Aleksėjus.

Oficiali vakarienė pradėta nuo šaltojo užkandžio – eršketo baltojo vyno drebučiuose su žaliuoju krienų padažu ir burokėliais. Karštas patiekalas sudarytas iš stirnienos kepsnelių su keptais moliūgais, salierais, voveraitėmis, pagardintas kadagių padažu.

Karaliams gaminama vakarienė

Šalia – keptų daržovių rinkinys. Vakarienės baigiamasis akordas – šokoladinis pyragaitis su šilauogėmis ir lazdynų riešutų kremu. Prie kavos ir arbatos patiekta garsiųjų itališkų sausainių „macaroons“.

Indai, iš kurių valgė Lietuvoje viešintys karaliai – baltos porcelianinės lėkštės su plačiu aukso krašteliu, įrankiai – klasikinio dizaino, pasidabruoti, taurės – raižyto skaidraus krištolo. Oficialiuose
priėmimuose laikomasi tarptautinių standartų.

„Vakarienės maistu pasirūpino mūsų virtuvės šefas Linas Bražinskas, jam pagelbėjo ir 8 virėjų komanda. Vakarienę aptarnavo 14 profesionalių barmenų. Tai ne pirmas toks karališkasis vizitas, kurį aptarnavo „Stikliai“, todėl viskas vyko pagal planą, laiku ir be jokių trikdžių. Turime pačią geriausią komandą – ji niekada nenuvilia. Todėl galime teigti, jog tiek maistas, tiek aptarnavimas buvo pačios aukščiausios klasės“, - sakė A. Tofanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)