Lietuvą ką tik pasiekusiame šmaikščiame ir muzikaliame filme „Roko karalienė“ (angl. „Ricki and the Flash“) 66-erių M.Streep ir 32-ejų M.Gummer pasirodė drauge. Kaip bebūtų ironiška, nors realybėje jos sutaria puikiai, filme motinai ir dukrai tenka atstatyti santykius, apdulkėjusius per dešimtmečius, praleistus toli viena nuo kitos.

„Roko karalienė“ – trečiasis filmas, kuriame M.Streep ir vyriausioji iš trijų jos dukrų vadina petis petin. Iki tol gerbėjai jas kartu išvysti galėjo 1986-ųjų filme „Heartburn“, kai Mamie tebuvo vos daugiau kaip pusantrų metukų ir 2007-ųjų juostoje „Paslaptis iš praeities“ (angl. „Evening“). Filmo „Roko karalienė“ premjeros proga kviečiame sužinoti keletą įdomybių apie M.Gummer ir jos pasirinkimą sekti motinos pėdomis.

Kaip aktorė M.Gummer debiutavo jau minėtame filme „Heartburn“, tačiau filmo titruose ji buvo pavadinta Natalie Stern, nes to pageidavo M.Streep, norėdama išvengti žiniasklaidos dėmesio mažylei.

Tikrasis Mamie Gummer vardas – Mary Willa Gummer, o Mamie tėra jos pravardė.

Mary vardas aktorei buvo suteiktas jos močiutės iš motinos pusės garbei.

M.Gummer ūgis – 173 cm.

Po pusantrų metų draugystės 2009-ųjų spalį M.Gummer susižadėjo su aktoriumi ir komiku Benjaminu Walkeriu. Jiedu susituokė 2011-ųjų liepą aktorės tėvų namuose Konektikuto valstijoje. 2013-ųjų kovą pora paskelbė pasukusi skirtingais keliais ir besiruošianti oficialiai nutraukti santuoką. Vaikų M.Gummer ir B.Walkeris nesusilaukė.

Vaidmuo filme „Roko karalienė“ – iki šiol, ko gero, didžiausia M.Gummer rolė kine. Anksčiau ji yra pasirodžiusi tokiuose filmuose kaip jau minėta juosta „Paslaptis iš praeities“, „Šalutinis poveikis“, „Apgaulė“, „Vudstokas“, „Cake“ ir „Stop-Loss“.

Prieš žengdama į Holivudą M.Gummer daugiausia dirbo teatre, kur jos pasirodymai buvo įvertinti įvairiais apdovanojimais, įskaitant Niujorke teikiamą „Theatre World Award“, kurio ji nusipelnė 2006-aisiais, už vaidmenį juodojoje komedijoje „Mr. Marmalade“. Teatrą aktorė vadina tikrąja jos meile.

Filme „Paslaptis iš praeities“ M.Gummer įkūnijo tą pačią heroję, kaip ir jos mama M.Streep, tik jaunesnę jos personažo versiją.

Kino hitu tapusiame 2006-ųjų filme „Ir velnias dėvi Prada“, kuriame M.Streep suvaidino tironę žurnalo redaktorę, M.Gummer įkūnijo „Starbucks“ baristą, tačiau scena iš kino teatrams skirtos versijos buvo iškirpta. Ją galima išvysti ti filmo DVD versijoje.

2005-aisiais M.Gummer baigė privatų Northwestern universitetą.

Įvertinti M.Gummer charizmą ir išvysti jos pirmąjį vaidmenį kartu su mama M.Streep galite peržiūrėję šią ištrauką iš Jimmy Fallono šou, kuriame aktorė viešėjo rugpjūtį, tuoj po jos 32-ojo gimtadienio:

M.Gummer dievina madą, o savąja stiliaus ikona ji vadina aktorę Cate Blanchett.

Aktorė aktyviai dalyvauja Holivudo visuomeniniuose reikaluose – ji dalyvavo #MakeItFair kampanijoje prieš seksizmą Holivude. Pasitelkdama satyrą, kalbas ir dainas M.Gummer atkreipia dėmesį, kad vyrai – vis dar dominuojanti jėga pramogų industrijoje.

M.Gummer taip pat dalyvauja paramos akcijose. Ji yra prisidėjusi prie moterimis iš karo ir konflikto zonų besirūpinančios nevyriausybinės organizacijos „Women's Refugee Commission“ ir prekybos žmonėmis aukoms padedančios organizacijos „Nomi Network“ veiklos.

Aktorė spėjo sužibėti ir televizijoje – amerikiečių seriale „Emily Owens“ ji atliko pagrindinę gydytojos rolę. Nors serialas buvo rodomas tik vieną sezoną, už Atlanto daugeliui M.Gummer veidas žinomas būtent dėl šios rolės.

M.Gummer yra prisipažinusi, kad svajoja išmokti gerai gaminti.

Filmas „Roko karalienė“ pasakoja apie M.Streep heroję Riki, visą gyvenimą gyvenančią rokenrolo ritmu. Muzikos, šlovės ir linksmybių alkstanti moteris būdama jauna palieka šeimą, kad taptų superžvaigžde. Jos grupė „Ricki and the Flash“ iki šiol kviečiama koncertuoti ir tik retomis akimirkomis muzikantė pasiduoda ilgesiui ir gailisi kadaise priimto sudėtingo sprendimo. Vieną dieną ji sulaukia buvusio sutuoktinio skambučio. Paaiškėja, kad Riki duktė Džiulija (akt. M.Gummer) išgyvena gilią krizę. Sužadėtiniui palikus jauną moterį prieš pat vestuves, ji neranda sau vietos iš sielvarto.

Kritikai dosniai žarsto komplimentus M.Gummer už naująjį Džiulijos vaidmenį filme „Roko karalienė“. Įvertinti, kaip jai ir M.Streep pavyko perteikti permainingus motinos ir dukters santykius, jau gali ir Lietuvos žiūrovai.

Filmo „Roko karalienė“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją