„The Run to the Hills“ dainininkas su liga susigrūmė vasario mėnesį, kai gydytojai jo kakle ir liežuvyje aptiko auglį. Jis įsitikinęs, kad tai neturi nieko bendro su rūkymu.

Palydovinio radijo laidos vedėjui Eddie Trunkui B. Dickinsonas sakė: „Tai virusas – ŽPV, žmogaus papilomos virusas. Jie visi yra. Aš beveik pasirengęs lažintis, kad kaskart išgirdę, jog kažkas susirgo tonzilių vėžiu, gerklės vėžiu, plaučių vėžiu, kas tai bebūtų, jeigu jie nėra užkietėję rūkaliai ir nėra stambūs ar stipriai geriantys, tai beveik neišvengiamai ŽPV“.

„Vyrams virš 40 metų tikimybė susirgti šio tipo vėžiu išauga 500 procentų. Tai daug. Tai tas pats virusas, kuris sukelia gimdos kaklelio vėžį. Diagnozė ta pati. Jie vartoja tuos pačius žodžius“, – aiškino rokeris.

B. Dickinsonas nėra vienintelė įžymybė, savo diagnozę susiejusi su oraliniu seksu – 2013 metais liežuvio vėžio diagnozę išgirdęs aktorius Michaelas Douglasas galvojo taip pat. Tada britų laikraščiui „The Guardian“ jis sakė: „Nenoriu leistis į smulkmenas, tačiau konkrečiai šį vėžį sukelia ŽPV, kuris atkeliauja per kunilingą“.

Grupės „Iron Maiden“ narys kalbėjo: „Visi šaiposi iš Michaelo Douglaso, kad jis užsiiminėjo oraliniu seksu, tačiau turime tai baigti, nes tai rimta. Šimtam tūkstančių žmonių tai gresia. Vyrai turėtų žinoti, kad jeigu jauti kamuolį gerklėje ir tau virš keturiasdešimt, nemanyk, kad to atsikratysi vien antibiotikais. Keliauk ir tinkamai pasitikrink. Tai svarbu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)