„Su giliu liūdesiu informuojame jus, kad Wesas Cravenas užgeso“, – sakoma šeimos pranešime, kuriame nurodoma, jog režisierius kovojo su smegenų vėžiu.

„Cravenas buvo apsuptas meilės ir savo šeimos savo namuose Los Andžele“, – pridūrė artimieji.

W. Cravenas režisavo 1984 metų filmą „Košmaras Guobų gatvėje“, kurio bauginantis piktadarys Fredis Kriugeris vėliau pasirodė keliuose tęsiniuose ir 2010 metais iš naujo perkurtame originaliame filme.

Fredis Kriugeris – nutriušusią skrybėlę ir pirštinę, prie kurios pirštų pritvirtinti ašmenys, dėvintis herojus su nudegimų sudarkytu veidu – lankydavo savo aukas jų sapnuose ir jas mirtinai supjaustydavo. Pirmajame šios sagos filme vieną iš veikėjų suvaidino tuomet dar niekam nežinomas aktorius Johnny Deppas.

W. Cravenas taip pat sukūrė kelias dalis 9-ame dešimtmetyje atnaujintam televizijos siaubo serialui „Prieblandos zona“ (The Twilight Zone), o 10-ame dešimtmetyje sukūrė tris „Klyksmo“ filmus. Ketvirtoji dalis pasirodė 2011 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)