Stephanie Armstrong ir jos civilinė partnerė Randa pastojo nuo „drovaus“ studento, kurį susirado internetu, rašo dailymail.co.uk.

25 metų Stephanie yra nėščia 29 savaitę ir laukiasi berniuko. Tuo tarpu 31 metų Randos nėštumui yra 12 savaičių.

Pora, kuri susituokė 2013 metais per civilinę ceremoniją, nori, kad jų vaikai vadintų jas „mamyte Steph“ ir „mamyte Randa“. Jos planuoja, kad į vaikų gimimo liudijimus bus įrašytos jų abiejų pavardės.

24 metų donoras pasirašė sutikimą, kad nedalyvaus savo vaikų gyvenimuose. Moterys savo ruožtu pažadėjo nereikalauti iš jo jokios finansinės paramos.

Pora pripažįsta, kad „daugybei žmonių“ jų būdas pastoti pasirodė „neįprastas“. „Norėjome, kad vaikus sietų kraujo ryšys“, - sakė Stephanie.

„Aš laukiuosi berniuko, taigi reikia tikėtis, kad Randa turės mergaitę. Daug žmonių sako, kad tai primena dvynukų laukimą“, - pažymėjo ji.

Lesbiečių pora iš Škotijos susipažino internetu 2009 metais. Nusprendusios, kad abi nori vaikų ir trokšta „dalytis nėštumo patirtimi“, moterys iš pradžių bandė pasinaudoti dirbtinio apvaisinimo paslaugomis, kurias finansuoja Didžiosios Britanijos Valstybinė sveikatos tarnyba.

Tačiau sužinojusios, kad dirbtinio apvaisinimo teks laukti iki trijų metų ir kad joms teks rinktis, kuri iš jų taps motina, pora pradėjo internete ieškoti alternatyvių būdų.

Jos aptiko Žinomų donorų registro svetainę, kuri kūdikio trokštantiems žmonėms suteikia galimybę peržiūrėti potencialių donorų profilius ir nemokamai susitarti dėl pasimatymo. Svetainės vartotojai taip pat patys rūpinasi dokumentais dėl donoro vaidmens masto vaiko gyvenime.

Apatinio trikotažo modeliu dirbusi Randa laikraščiui „The Sun“ sakė: „Išsirinkome studentą, kuris nerūko ir nevartoja alkoholio. Pamanėme, kad jis sugebės tai padaryti. Pamatėme, kad jis turi smegenų... ir tokios pačios spalvos plaukus kaip ir Stephanie. Jis sutiko mums padėti“.

Tačiau be to, kad rado donorą, moterims teko pasirūpinti savo pačių vaisingumu.

Jos pasinaudojo svetainėje „YouTube“ esančiais patarimais ir įsigijo laboratorines stiklinaites, švirkštus bei ovuliacijos testus.

Po donoro vizitų moterys viena kitą apvaisino. Donoras gyveno vos už 56 km nuo jų buto ir už savo paslaugas jokio užmokesčio negavo. „Jis buvo drovus, bet mes jam sakėme, kad jis mums padeda“.

„Mes išgėrėme arbatos ir jis tai padarė, - pasakojo Randa. Stephanie pavyko pastoti po antro bandymo sausio mėnesį. Pirmasis donoro vizitas spalio mėnesį buvo nesėkmingas. Tuo tarpu Randa buvo pastojusi tris kartus, bet kaskart ankstyvose nėštumo stadijose įvykdavo persileidimas.

Kai Stephanie pastojo, moterys nusprendė, kad Randai reikia pertraukos. Be to, amžiaus skirtumas tarp kūdikių leistų joms viena kitai padėti.
Galiausiai iš Libijos kilusi Randa balandžio mėnesį pastojo. Ją pradėjo kankinti nenumaldomas potraukis alyvuogėms – kartą ji sugebėjo suvalgyti iš karto du didelius stiklainius alyvuogių.

Lesbietės sako, kad jas palaiko kai kurie šeimos nariai ir draugai. Pora lygina savo pilvukus ir sako, kad ketina remtis viena kitos patirtimi.

„Kai ji gimdys, laikysiu jos ranką ir filmuosiu. Kadangi Stephanie mane lenkia trimis mėnesiais, ji tiksliai žinos, kas su manimi vyksta, ir mes galėsime viena kitą padrąsinti“, - sakė Randa.

„Šiuo metu visos mūsų kalbos yra tik apie kūdikius“, - pridūrė ji.
Stephanie kūdikis šį pasaulį turi išvysti spalį, Randos – sausio mėnesį. „Mes tikrai laukiame to momento, kai atsivešime juos namo, ypač pirmosios nakties, kai būsime visi kartu. Tai bus pati geriausia dalis“, - sakė Stephanie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)