2013 metų viduryje žinomai atlikėjai buvo diagnozuotas smegenų vėžys. Apie šią Ž. Friskės ligą naujiena pasklido 2014 metų sausį. Visą šį laiką Ž. Friskė narsiai kovojo su liga, išnaudojo visas galimybės pasveikti.

Ji gydėsi geriausiose klinikose Vokietijoje, JAV ir Kinijoje. Atlikėjos gerbėjai Rusijoje surinko 68 mln. rublių (1,09 mln. eurų) jos gydymui. Šių pinigų net buvo per daug, todėl likusi dalis buvo skirta sergančių vaikų gydymui. Atlikėjos tėvas pasakojo, kad ji norėjo atidaryti pagalbos sergantiems vėžiu fondą.

Ž. Friskė liepos 8 dieną turėjo sueiti 41 metai. Be motinos liko jos dviejų metų sūnus Platonas.

Smulkmenų apie mirtį atlikėjos tėvas nepasakojo. Portale rašoma, kad „šiuo metu visa dainininkės šeima išgyvena šoką po baisios žinios“, o į klausimus neatsakinėja, iš karto padeda ragelį
.
„Deja, Žanočkos su mumis nebėra“, – jos tėvo žodžius cituoja „StarHit“. Žurnalo duomenimis, Ž. Friske mirė birželio 14 d. Na o TASS žurnalistams Vladimiras Friske pranešė, kad „tai įvyko birželio 15-ą, dešimtą valandą vakaro“. Liepos 8 d. dainininkei būtų sukakę 41-eri. „StarHit“ rašo, kad šermenys ir laidotuvės vyks artimiausiu metu Maskvoje. Maždaug prieš savaitę šou vedėjas Otaras Kušanašvilis pasakojo leidiniui „Komsomolskaja pravda“, kad Ž. Friske pasidarė blogiau. „Bendra būklė paveikė regėjimą. Ji nieko nemato. Praktiškai apako. Apie tai sužinojau iš jos tėvo Vladimiro Borisovičiaus“, – sakė jis.

Šią informaciją iš dalies patvirtina „StarHit“ – maždaug prieš septynias dienas artima šeimos draugė Vika Nerenkova irgi pasakojo apie suprastėjusią Ž. Friske sveikatą.

„Žinoma, gyvenimas baigiasi. Bet šis pasibaigė per anksti. Ji buvo gera, nuoširdi ir stipri. Viešpatie, kaip man tavęs gaila, Žanna. Aš įsitikinęs, kad ten tu būsi laimingesnė. Ir toliau dainuosi. Laimingos kelionės“, – parašė socialiniame tinklalapyje „Twitter“ prodiuseris Maksimas Fadejevas.

Apie tai, kad Ž. Friskei – neoperuojamas galvos auglys (glioblastoma), paaiškėjo 2014 m. – apie tai pranešė jos partneris, televizijos laidų vedėjas Dmitrijus Šepelejevas. „Pervyj kanal“ kartu su „Rusfond“ organizavo lėšų rinkimą dainininkei. Buvo surinkta apie 68 mln. rublių – daugiau, nei kainavo gydymas. Dalį pinigų Ž. Friske skyrė pagalbai onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Dainininkė gydėsi Niujorke. Buvo pranešama, kad jai gerėja. Ji ilgai gydėsi užsienyje – 2014 m. spalį ji grįžo į Maskvą. Pernai metų pabaigoje Vladimiras Friske pareiškė, kad jo duktė neketina grįžti į sceną. Sausį interviu leidiniui „Komsomolskaja pravda“ Ž. Friske pavadino pranešimus apie jos pagerėjusią sveikatą gandais, kurie „atsiranda, patys žinote, iš kur“. Į žurnalisto klausimą, kaip jaučiasi, ji atsakė: „Kol kas dėkui Dievui, o daugiau negaliu nieko sakyti. Ne mano čia valia.“

„Žanna! Kaip skaudu, tiesiog žodžių trūksta! Tikėjau... Taip tikėjausi... Taip norėjau, kad tu gyventum kiek įmanoma ilgiau su sūneliu... Atsimename tave. Ir visada atsiminsime...“ – savo paskyroje „Instagram“ parašė dainininkė Polina Gagarina, atstovavusi Rusiją šių metų „Eurovizijos“ konkurse.

„Žanna, tegu bus tau lengva žemė. Brangūs artimieji, priimkite nuoširdžiausią užuojautą. Žanna, lik sveika“, – parašė prie Žannos nuotraukos Rusijos nusipelniusi artistė Anita Coj, o buvusi grupės „VIA Gra“ solistė Vera Brežneva įkėlė savo paskyroje „Instagram“ juodą kvadratą. „Žinau, kad greitai grįši pas mus mažu paukšteliu, mielu šuniuku arba žydraakiu mažyliu... tavo siela visada bus su mumis... žinau, kaip tau patiko šypsotis ir kaip tu nenorėtum, kad visi liūdėtų... be galo tave vertinau ir liūdėjau... visi tave mylėjome... skrisk, mūsų brangioji Žanna“, – parašė buvusi grupės „Blestiaščije“ narė Julija Kovalčiuk. Kita buvusi šios grupės narė, viena iš artimiausių Žannos draugių Olga Orlova parašė: „Lik sveika, mano mergaite... Ilsėkis ramybėje... Visada būsi mano širdyje.“

Ž. Friske išgarsėjo, 1996 m. pradėjusi dainuoti grupėje „Blestiaščije“. 2003 m. ji pradėjo sėkmingą solinę karjerą. Ji vaidino filmuose „Nakties sargyba“, „Dienos sargyba“ ir „Apie ką kalba vyrai“.
Pernai balandį ji ir D. Šepeliovas susilaukė sūnaus. Pastaraisiais mėnesiais Ž. Friske su D. Šepeliovu ir Platonu gyveno vasarnamyje Maskvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1376)