Marškinėlius lengva derinti su kitais drabužiais, bet tai nereiškia, kad tiks bet kokie balti marškinėliai. Tam, kad atrodytų šauniai, jie turi atitikti tam tikrus kriterijus:

• Švarūs. Jei nešvarumų išplauti nepavyksta, marškinėliai turi keliauti į šiukšlių dėžę.

• Nenuskalbti. Jei knieti turėti šviesiai pilkus marškinėlius, tai nebūtina šimtą kartų skalbti baltų, kad tokiais pavirstų. Kur kas paprasčiau nusipirkti.

• Nesuplyšę. Jeigu suplyšo, nieko tokio – juos vis dar galima naudoti batams blizginti ar dulkėms valyti.

• Tinkamo dydžio. Nereikia bicepsais ar krūtine plėšyti marškinėlių ar juo labiau elgtis priešingai – apsimesti bulvių maišu.

• Kokybiški. Balti marškinėliai milijonų nekainuoja, o ir atrodo geriau nei pigūs.

Be abejonės, baltus drabužius lengva sutepti, jie išsipurvina, rodos, vien pažiūrėjus. Todėl vertėtų turėti kelerius baltus marškinėlius, juolab kad jie tokie universalūs.

Dar vienas svarbus aspektas – apatinio trikotažo marškinėliai taip vadinami ne be priežasties. Juos ir reikėtų vilkėti pagal paskirtį, o ne kaip viršutinį drabužį.

Jei balti marškinėliai jau guli spintoje ir atitinka visus išvardytus kriterijus, tuomet galima pereiti prie pažinties su jais ir pavyzdžių, kaip derinti su kitais drabužiais.
Algirdas Gricius

Balti marškinėliai ir šortai

Paprastas ir efektyvus sprendimas vasarai, kai karšta ir norisi vilkėti kuo mažiau drabužių. Balta spalva puikiai dera su bet kokiomis, tad suderinti marškinėlių ir šortų spalvas nebus sunku.

Balti marškinėliai ir džinsai arba kelnės

Baltų marškinėlių ir džinsų derinį išpopuliarino praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio Holivudo žvaigždės Jamesas Deanas ir Marlonas Brando. Maištingas asmenybes filmuose įkūniję aktoriai pavertė baltus marškinėlius revoliucijos, pasipriešinimo ir laisvės simboliu. Džinsų ir baltų marškinėlių derinys tapo klasika. Džinsus pakeitus kito stiliaus kelnėmis taip pat galima sukurti gerai atrodančių kombinacijų.

Balti marškinėliai ir švarkas arba striukė

Marškinėliai taip pat gražiai atrodo po švarku ar lengva medvilnine arba džinsine striuke. Klasikinis šio derinio variantas – kai balti marškinėliai derinami su mėlynais džinsais ir tamsiai mėlynu arba pilku švarku.

Balti marškinėliai ir marškiniai arba megztinis

Jei oras vėsesnis, ant baltų marškinėlių galima apsivilkti marškinius arba megztinį. Svarbu paminėti, kad netinka apatiniai marškinėliai, kurie skirti prakaitui sugerti, o ne demonstruoti.

Balti marškinėliai ir kostiumas

Baltus marškinėlius galima derinti ir prie kostiumo. Kombinacija gal ir neįprasta, tačiau atrodo išskirtinai, suteikia kostiumui kasdieniškumo. Norint pasiekti maksimalų kasdieniškumą kelnes galima mūvėti be diržo, o įprastus batus pakeisti medžiaginiais bateliais.