BBC atstovas spaudai sakė, kad „per techninę repeticiją naujiena buvo paskelbta naudojantis asmeninėmis darbuotojų paskyromis. Žinutės buvo pašalintos nedelsiant. Atsiprašome už nesklandumus ir klaidingą informaciją“.

Žurnalistės Ahmen Khawaja „Twitterio" paskyroje galima matyti, pirmasis pranešimas skelbė, kad 89-erių karalienė buvo skubiai išgabenta į ligoninę, antrajame – pranešta apie jos mirtį.

Šios žinios pro akis nepraleido ir tokie žiniasklaidos gigantai, kaip CNN bei vokiškas laikraštis „Bild“.

Tačiau Bekingemo rūmų atstovas spaudai NBC naujienoms patvirtino, kad karalienė ne tik gyva, bet ir atlieka viešus savo įsipareigojimus.

Kol kas nėra aišku, kaip tiksliai įvyko ši klaida, tačiau didžiausias Jungtinės Karalystės transliuotojas aiškinasi incidento detales. Pasirengimai tokiems įvykiams, kaip karalienės mirtis, yra įprasti naujienų organizacijoms.

A. Khawaja vėliau teigė palikusi savo telefoną namuose be priežiūros. Asmeninėje „Twitterio“ paskyroje moteris atsiprašė: „Tai buvo kvaila išdaiga. Visų labai atsiprašau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)