Fizikas, anksčiau pasirodęs seriale „The Simpsons“ („Simpsonai“) ir filme „Star Trek“, šio festivalio metu „Kidz Field“ zonoje mėgins sužavėti jaunimą savo gravitacijos teorijomis.

Glastonbury festivalio akimirka

Glastonburio svetainėje skelbiamas pranešimas, kad S. Hawkingas taps „ypatingu svečiu“.

Praėjusią savaitę taip pat paaiškėjo, kad festivalyje dalyvaus roko legendos „The Who“. Tarp kitų festivalio atlikėjų yra Pharrellas Williamsas, „Florence And The Machine“ bei Markas Ronsonas.

„Kidz Field“, skirtą vaikams iki 12 metų, taip pat pagerbs televizijos magas Dynamo.

Šių metų festivalis vyks birželio 24 – 28 dienomis Somersete, Pietvakarių Anglijoje.

Profesorius S. Hawkingas, kurio balsą savo įrašams kadaise panaudojo grupė „Pink Floyd“, serga reta motorinių neuronų liga, kuri jam buvo diagnozuota sulaukus 22 metų. Tuomet gydytojai prognozavo, kad jis gyvens tik kelerius metus.

Tačiau dabar profesorius yra sulaukęs 73 metų ir vadinamas vienu nuostabiausių šių laikų mokslininkų, nors ir yra beveik visiškai paralyžiuotas.

Jis nebus pirmasis profesorius, pasirodęs Glastonburyje. 2011 metais šiame festivalyje dalyvavo profesorius Brianas Coxas, o prieš dvejus metus minias linksmino muzikantas, profesorius Greenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją