Britai 24 metų Jamie Jewittas ir 22 metų Henry Rogersas prisipažįsta, kad paauglystėje labai nepasitikėjo savimi.

Iš Ilingo kilęs H. Rogersas daugiausia yra svėręs 114 kilogramų. Prieš pradėdamas dirbti modeliu, 22 metų vaikinas studijavo ir pusę dienos dirbo elektronikos parduotuvėje pardavėju. Tuo metu vaikinas norėjo siekti karjeros sporte – jo gyvenimo aistra buvo regbis.

Pamatęs, kad svarstyklės rodo 114 kilogramų, vaikinas nusprendė laikytis griežtos dietos. Užsispyrimas jam padėjo sulieknėti iki 76 kilogramų. Jis pradėjo dirbti su prekiniu ženklu „Abercrombie & Fitch“.
Henry Rogersas ir Jammie Jewittas

Iš Esekso kilęs geriausias vaikino draugas J. Jewittas prieš 15 gimtadienį svėrė 95 kilogramus. Vaikinas labai kompleksavo dėl savo išvaizdos, beveik niekada nesifotografuodavo – iš paauglystės laikų teturi vos kelias nuotraukas. Po dvejų metų intensyvių treniruočių ir itin griežtos veganiškos dietos vaikinas sveria 76 kilogramus.

Sulieknėjusio ir sutvirtėjusio vaikino artimieji jį paskatino išbandyti modelio karjerą. Nors pirmoji modelių atranka jam ir nebuvo sėkminga, jis nenuleido rankų ir visą savo dėmesį ir laiką skyrė mokslams.

Baimindamiesi, kad pirmoji nesėkmė vaikiną palauš, jo tėvai jį paskatino pabandyti laimę antrą kartą. Šį kartą jam nusišypsojo laimė – vaikinas persikėlė į Niujorką, kur pradėjo sėkmingą modelio karjerą.

Nuo tada bičiuliai bendradarbiauja su tokiais garsiais mados vardais kaip Tomas Fordas, „Armani“, „Prada“ ir „Dolce & Gabbana“.

Be to, vaikinai kartu dalyvavo ir viename realybės šou, tačiau modelių darbas jiems pasirodė svarbesnis.

Dabar vaikinai džiaugiasi galėdami garsiai kalbėti apie „kūno kultą“ ir gėdą dėl savo išvaizdos – vyrams šie klausimai rūpi ne mažiau nei moterims.

Kodėl vyrams taip sunku kalbėti apie savo kūną ir juos kamuojančias problemas? Jamie ir Henry mano, kad tai „vyriški dalykai“.

Kalbėdamas šia tema Jamie pareiškė: „Moterys šiuo atžvilgiu buvo pirmosios. „Spice Girls“ taip pat buvo vienos iš judėjimo „jaučiuosi gerai ir myliu save“ pradininkių. Jos skatino moteris ir merginas vienytis ir džiaugtis „savo grožiu“. Kalbant apie vyrus, mes pernelyg bijome kalbėti apie kūno kultą ir jį lydintį nesaugumą. Nors visi tai jaučiame, sporto klube niekas apie tokius dalykus nekalba. Niekas nenori būti vyruku, į kurį visi atkreipia dėmesį, nes jis kalba apie patiriamus sunkumus. Tai kažkokia nesąmonė“.

Henry pritaria bičiuliui: „Dėl kažkokios priežasties vyrai bijo prisipažinti, kad dėl savo išvaizdos jaučiasi nesaugūs, tačiau nepatiria tokio spaudimo kaip moterys. Moterys tam tikra prasme mums parodė kelią, todėl galime drąsiai kalbėti apie mus kankinantį nesaugumo jausmą. Manome, kad reikia pasauliui garsiai pasakyti, kad tikrai ne visada patogiai jaučiamės savo kūne. Ar yra garsių vyrų, kurie nebijotų garsiai kalbėti apie kūno kultą? Tikrai ne. Ar yra tokių moterų? Daug. Nuo Pink iki Kelly Clarkson. Moterys apie tai kalba garsiai ir išdidžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)