Prisiminkime tokius filmus kaip „The Usual Suspects“ („Paprasti įtariamieji“) ir „ American beauty“ („Amerikietiškos grožybės“) ir nepamirškime nuostabaus jo vaidmens „House of Cards“ („Kortų namelyje“) – originaliajame „Netflix“ seriale, kuriuo yra apsėsti daugybė žmonių.

Tačiau dauguma žiūrovų nežino, kad K. Spacey augo išskirtinai sudėtingoje šeiminėje aplinkoje. Jo tėvas buvo amerikiečių nacistas, naudodavęs fizinį ir seksualinį smurtą, rašo moviepilot.com.

Augino tėvas siaubūnas

K. Spacey tėvas Thomasas Geoffrey Fowleras – nenusisekęs rašytojas – buvo nacių ekstremistas ir siekė atrodyti kaip jo dievaitis Adolfas Hitleris. Jis kolekcionavo nacių daiktus ir laikėsi nuomonės, kad Holokausto niekada nebuvo.

Šią informaciją apie tėvą atskleidė K. Spacey brolis Randallas Fowleras, Aidaho valstijos Buaso mieste parodijuojantis Rodney Stewartą, skelbia „FOX News“. R. Fowleras tvirtino, kad tėvas seksualiai smurtavo prieš jį ir dar vieną giminaitę, tačiau K. Spacey nelietė.

K. Spacey atsiribojo nuo tėvo

Nepaisant to, ši trauma vis tiek turėjo jam įtakos ir jis dėl akivaizdžių priežasčių išstūmė tėvą iš savo gyvenimo. Aktorius taip pat pasikeitė pavardę, pasirinkdamas savo motinos mergautinę pavardę Spacey. Ji turėjo padėti dar labiau atsiriboti nuo siaubą keliančio tėvo.

K. Spacey itin saugo savo privatumą ir skausmingą patirtį sugebėjo panaudoti kurdamas įdomius ir dinamiškus personažus. Per daugumą savo interviu jis vengia klausimų apie asmeninį savo gyvenimą, tikėdamasis išsaugoti tikėjimą jo sukurtais personažais, o ne leisdamas savo asmenybei užgožti fenomenalius jo vaidmenis.

„Jeigu tau pakankamai pasisekė, tavo atsakomybė yra pasiųsti liftą žemyn“, - yra sakęs K. Spacey.

Fenomenalus filantropas

Vien jau iš šios citatos galima pasakyti, kad K. Spacey yra kilnus žmogus, trokštantis padėti. Jis remia daugybę labdaros fondų, tarp jų „Cancer for College“, Eltono Johno AIDS fondą ir UNICEF.
Praeityje K. Spacey yra vedęs labdaros renginius „Unite for the Future Gala“, skirtą rugsėjo 11-osios aukoms, ir „Doctors Without Borders“ su Judi Dench.

Galbūt K. Spacey ir augo ir sudėtingoje aplinkoje, tačiau jis šioje erdvėje neužsiliko. Jis susikūrė geresnį gyvenimą sau ir padeda jį kurti kitiems, savo pavyzdžiu įrodydamas, kad svarbu yra ne tai, iš kur esi kilęs, o tai, kur judi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)