„Savo bendraamžiams aš buvau bjaurusis ančiukas. Mokykloje kasdien patirdavau patyčias ir užgauliojimus. Priekabiautojai mano gyvenimą pavertė pragaru, o moklykla man nepaliko gerų prisiminimų. Tai padarė įtakos ir mano moklsų rezultatams – nepasiekiau tiek, kiek galėjau“, - sakė H. Kaur.

24-erių merginai plaukai ant veido auga dėl policistinio kiaušidžių sindromo. Toks hormonų pusiausvyros sutrikimas moters organizme skatina plaukuotumą, kurį mergina bandė šalinti visokiais būdais, tačiau tai tik pažeidė jos veido odą.

„Pirmiausia plaukus šalinau vašku, tada bandžiau pešioti, naudojau įvairius plaukų šalinimo kremus, o galiausiai juos skutau. Labai pakenkiau odai, ji buvo kieta ir šiurkšti“, - patirtimi dalijosi mergina.

Negalėjusi pašalinti ant veido gausiai augusių plaukų ir toliau kentusi aplinkinių patyčias, mergina susirgo depresija. Tai paskatino savęs žalojimąsi bei mintis apie savižudybę.

„Daug galvojau apie visą neigiamą energiją, kuri vertė galvoti apie savižudybę. Kaip galima norėti savo pačios mirties? Žinojau, kad noriu gyventi ilgą ir gražų gyvenimą, todėl nusprendžiau kovoti už save ir kitus mano likimo žmones“, - sakė H. Kaur.

Šiuo metu H. Kaur aktyviai dalyvauja patyčių prevencinėse programose bei propaguoja natūralumą.

„Aš tikiu, kad mano drąsa ir viešumas padės daugeliui išlįsti iš kiauto ir nebijoti savęs. Mes negalime ženklinti kas yra tobula visuomenėje, kai aplink tiek daug skirtingų žmonių. Gražiausia yra matyti tikrus žmones, juos priimti ir mylėti, nepriklausomai nuo to, kaip jie atrodo“, - sakė mergina, savo „Instagramos“ paskyroje turinti jau daugiau nei 8 tūkstančius sekėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)