Apdovanojimas, kurį ši aktorė gavo už filme „Vaikystė“ atliktą pagrindinio herojaus Masono motinos Olivios vaidmenį, daugeliui nebuvo netikėtas, tačiau kur kas labiau netikėta buvo ceremonijoje pasakyta jos kalba rašo „The Guardian“.

Aktorė savo kalbą pradėjo tradiciškai – padėkojo šiame filme kartu su ja vaidmenis atlikusiems aktoriams ir savo gyvenimo draugui Ericui White‘ui, kurį pavadino mėgstamiausiu aktoriumi pasaulyje.

„Kovojame už gyvybę suteikusių moterų, kiekvieno mokesčių mokėtojo, kiekvieno piliečio teisės, atėjo laikas pasirūpinti JAV gyvenančių moterų teise gauti vienodą atlyginimą“, - sakė P. Arquette.
P. Arquette kalbą džiaugsmingai palaikė susirinkusieji, o Meryl Streep ir Jennifer Lopez atsistojo iš savo vietų ir demonstruodamos palaikymą pamojavo rankomis.

Teisė į vienodą atlyginimą – tai prieštaringai vertinamas klausimas tiek Holivude, tiek ir visoje Amerikoje. Nutekinti „Sony“ elektroniniai laiškai liudija apie Holivude moterims ir vyrams mokamų honorarų skirtumus. „American Hustle“ juostoje nusifilmavusiems aktoriams buvo sumokėti 9 proc. gauto pelno siekiantys honorarai, o Amy Adams ir Jennifer Lawrence honorarai siekė tik 7 proc. gauto pelno.

„Atėjo laikas lygioms teisėms“, - pareiškė P. Arquette.

Jos teigimu, nedovanotina, kad įžymybės keliauja po visą pasaulį, kalba apie lygias teises, o tuo metu jų tėvynėje moterims, homoseksualams ir kitokios odos spalvos žmonėms tenka kovoti dėl lygybės.

P. Arquette paragino priimti federalinių įstatymų pataisas, padėsiančias padaryti galą diskriminacijai. Kitaip, anot aktorės, situacija ir toliau neiškeis.

Ši aktorės kalba netrukus pasklido socialiniuose tinkluose, kur susilaukė didžiulio palaikytojų dėmesio. Vis dėlto atsirado ir tokių, kurie prognozavo, kad dėl panašaus pobūdžio pasisakymų aktorei gresia neigiama dešiniųjų politinių pažiūrų atstovų reakcija.

Šis P. Arquette pasisakymas – tai jau antras feministinis momentas „Oskarų“ teikimo ceremonijoje. Aktorė Reece Witherspoon panaudojo socialinį tinklą „Instagram“, kad surengtų akciją, skirtą paraginti žiniasklaidos atstovus paklausti ant raudonojo kilimo žengiančių aktorių, ką jos dėvi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)