„Kai buvau maža, svajojau tapti choreografe, cirko artiste, gydytoja, rašytoja ir bankų plėšike“, - prisipažįsta Macy Gray.

Nė viena iš šių svajonių neišsipildė, tačiau likimas susiklostė dar geriau. Dainomis „I Try“, „Sexual Revolution“, „Beauty In The World“ ir daugybe kitų hitų pagarsėjusi Macy tapo muzikos žvaigžde, kurios albumai parduoti daugiau nei 25 milijonų egzempliorių tiražu. O taip pat – aktore, kuri dar šiais metais ketina suvaidinti trijuose filmuose.

Lietuvoje pirmą kartą viešėsianti Macy Gray koncertuos su gyvai grojančia grupe ir pristatys tiek žymiausius savo hitus, tiek pernai išleisto, puikiai klausytojų įvertinto albumo „The Way“ dainas.

Interviu metu atvirumu nuolat stebinančios Macy gyvenimas – kaip ant delno. Štai dešimt dalykų, kurių galbūt nežinojote apie šią muzikos garsenybę.

Ji dievina dideles mašinas.
Los Andžele Macy dažniausiai važinėja savo ryškiu oranžinės spalvos visureigiu „Hummer“, tačiau turi dar keletą automobilių.

Universitete ji už pinigus rašydavo kursinius darbus.
Profesija, kurią Pietų Kalifornijos universitete studijavo būsimoji žvaigždė, buvo susijusi su kūryba – scenarijų rašymas. „Man visada lengvai sekdavosi rašyti. Studijų metais prisidurdavau, bendramoksliams rašydama anglų literatūros kursinius darbus už 200 dolerių. Norinčių netrūkdavo“, - prisimena dainininkė.

Dainininke ji tapo kone per klaidą.
Studijuodama universitete, nuo mažens muziką dievinusi Macy sutiko parašyti keletą kūrinių savo bičiulei. Kai ši sutartu laiku nepasirodė išnuomotoje įrašų studijoje, Macy neliko nieko kito, kaip tik pabandyti dainas įrašyti pačiai. Taip atsirado pirmasis atlikėjos demonstracinis įrašas ir pažintys su prodiuseriais, padėjusios pradėti muzikinę karjerą.

Ji iššvaistė daugybę pinigų.
1999-aisiais išleistas debiutinis Macy albumas „On How Life Is“ atnešė jai pasaulinį populiarumą, „Grammy“ statulėlę, buvo parduotas 7 milijonų egzempliorių tiražu. „Iki tol niekada neturėjau daug pinigų. Kai jų atsirado, išėjau iš proto. Vienas kvailiausių pirkinių – mašina mano tuomečiam vaikinui. Kaip vyrai perka dovanas patinkančioms moterims, taip aš pirkau vyrų meilę. Savo vaikų gimtadieniams išleisdavau tiek pinigų, kiek kiti išleidžia didelėms vestuvėms. Pats kvailiausias dalykas – iš vienos dizainerės nusipirkau drabužių liniją, kurią pavadinau savo vardu“, - pasakoja Macy Gray.

Ji yra ne kartą koncertavusi su Lietuvos atlikėjais.
Prieš 11 metų grupė „Skamp“ apšildė Macy Gray pasirodymą Rygoje. Be to, pernai geriausia Lietuvos atlikėja pernai pripažinta Giedrė Kilčiauskienė užsienyje yra koncertavusi uždarame renginyje, kuriame pasirodė ir Macy.

Jos pasirodymą kartą sutrikdė nuogų pensininkų pora.
„Tai buvo Glastonberio festivalyje Anglijoje, į kurį susirinko gal 100 tūkstančių žmonių. Dainuoju, pasisuku, žiūriu – visiškai nuogi vyras ir moteris scenoje, susikibę rankomis. Iki šiol nesuprantu, kaip jie ten atsidūrė. Nusijuokė ir pabėgo, apsaugininkai net nespėjo prie jų prie jų atlėkti. Keisčiausias pasirodymas gyvenime“, - prisimena Macy Gray.

Tarp jos muzikos gerbėjų – dainininkė Jazzu.
Justė Arlauskaitė ir Leonas Somovas į savo pasirodymus praėjusią vasarą įtraukdavo Macy Gray hitą „I Try“. Daina puikiai tinka Jazzu balsui.

Dėl aštresnių žodelių scenoje ji vos nepateko į kalėjimą.
„Kartais koncerto metu nusikeikiu, bet tai – mano personažo, šou dalis“, - neslepia Macy. Kai 2007-aisiais ji koncertavo Barbadose, po pirmojo keiksmo pasirodymą nutraukė policija. Apstulbusi dainininkė tą patį vakarą viešai atsiprašė – nežinojo, kad už tokį poelgį šioje šalyje galima akimirksniu atsidurti už grotų.

Ji nepamiršo, kas yra skurdas.
Neturtingai iki pat išgarsėjimo gyvenusi Macy 2005-aisiais Los Andžele atidarė savo muzikos mokyklą. Joje nemokamai muzikinį išsilavinimą galėjo įgyti gabūs vaikai iš skurdžiai gyvenančių šeimų.

Nemėgstamiausia jos kūno dalis – pėdos.
„Jei galėčiau savyje pakeisti vieną dalyką, tai būtų pėdos. Jos tiesiog milžiniškos“, - juokiasi Macy Gray.

Macy Gray koncertą Vilniuje rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, balandį Kauno „Žalgirio“ arenoje kviečiantis pamatyti Robbie Williamso koncertą, spalį ten pat – grupės „Nickelback“ koncertą, balandį Vilniaus Teatro arenoje – Niujorko baleto trupės „Complexions“ pasirodymą ir kitus išskirtinius renginius.

Macy Gray hitai:

„I Try“:
„Hands“:
„Still“:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)