Viena gerai mados industrijoje žinoma grožio guru tiki, jog produktai, kuriuos tepame, dedame ant savo veido bei kūno odos, gali būti žalingi mūsų imuninei sistemai, sukelti įvairias infekcijas ar netgi panikos atakas.

Žymi vizažistė, modelio Mirandos Kerr grožio guru, Rose-Marie Swift yra įsitikinusi, jog lygiai taip kaip rūpinamės savo mityba, turėtume rūpintis ir grožio produktų naudojimu.

Makiažo meistrė vadovaujasi mantra, jog žmogaus oda yra virškinimo sistemos veidrodis ir dalijasi savo patirtimi.
Moteris atvirauja, jog dirbant tokį darbą jai teko išbandyti įvairiausius kosmetikos ir makiažo produktus, nuo kurių neretai tampama priklausoma. Ilgainiui ji pastebėjo pradėjusius slinkti plaukus, suprastėjusią atmintį, o kartais ji net negalėdavo prisminiti, ką veikė vakar vakarą.

“Kentėjau nuo panikos ir nerimo priepuolių, o mano hormonai tapo visiškai nekontroliuojami. Dariausi liguista ir silpna, visiškai negalėjau ramiai miegoti naktį,”- savo tinklalapyje rašo moteris.

“Mano kūnas buvo nuolatinėje kovoje su kandidoze – grybeline gleivinių ir odos infekcija. Daug metų gydytojai mane tikino, jog tai nieko rimto, kol neatsidūriau ligoninėje su visiškai nusilpusia imunine sistema.”

Tuomet moteris ir nusprendė imtis iniciatyvos pasirūpinti savo sveikata bei susirado geriausius specialistus. Rose-Marie galvoje sužibo žalia šviesa, kai gydytojas paklausė, ar ji dirba grožio industrijoje.

“Aš buvau priblokšta, sužinojusi, kad makiažo ir odos priežiūros priemonės gali sukelti tiek rimtų sveikatos problemų. Didžiosios kompanijos reklamuoja savo produktus, demonstruodamos, kaip mes atrodysime, tačiau kodėl niekas nepasakoja apie tai, kokią įtaką šie produktai padarys mūsų organizmui bei fizinei savijautai.”

Laboratoriniai tyrimai atskleidė, jog jos organizmas yra užterštas sunkiųjų metalų toksinais. Organizme rasta švino, kadmio, aliminio, bario bei gyvsidabrio metalų. Savo kūne ji taip pat nešiojosi aukštą pesticidų kiekį ir daugelio kitų cheminių medžiagų mišinius. Gydytojai, išnagrinėję tyrimų rezultatus, stebėjosi, kaip ši moteris vis dar geba savarankiškai vaikščioti.

Šis išbandymas paskatino Rose-Marie pradėti rašyti savo tinklaraštį, skirtą atskleisti cheminių medžiagų naudojimą kosmetikoje bei jų įtaką mūsų organizmams. Moteris tiki, jog kaip tik dėl šių produktų ir sušlubavo jos sveikata.
Lapkričio mėnesį grožio guru pristatė savo pačios organiškų odos priežiūros ir kosmetikos produktų liniją.

Rose-Marie įsitikinusi, jog šampūnų, plaukų dažų ar kasdien naudojamos kosmetikos sudėtyje randami ingridientai gali turėti įtakos hormonų veiklai bei reprodukcijai.” Naudodami šias chemines priemones, mes žalojame savo fizinę būklę, teršiame kūną bei keičiame ląstelių struktūrą,” – rašo ji.

Moteris didžiuojasi sukūrusi savo pačios natūralių produktų liniją, kurie yra ne tik netoksiški, bet iš tikrųjų gydo ir maitina odą. “Tai, kad dauguma naturalių kosmetikos sudedamųjų dalių yra rafinuotos, dezotoruotos ir šildomos aukštoje temperatūroje, mane nustebino. Tai reiškia, jog šie produktai nebėra gryni ir natūralūs, o tiesiog žmogaus pagaminti chemikalai. Ir nesvarbu, kaip atkakliai grožio verlsas gintų savo nekaltumą, neabejotina tiesa yra tai, kad daugelis odos priežiūros ir makiažo ingridientų yra toksiški mūsų kūnams. Atėjo laikas atskleisti keletą grožio tiesų,” - teigia moteris.

“Jaučiu atasakomybę ir noriu pasidalinti savo asmenine patirtimi bei žiniomis apie visus chemikalus, esančius mūsų kosmetikoje, kad jūs taip pat galėtumėte priimti pagrįstus sprendimus dėl savo grožio ir sveikatos.”

“Žinodami tiesą, - reziumuoja makiažo ekspertė, - mes galime turėti sveikata ir grožiu spinduliuojančius gyvenimus.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)