Hito „The Blank Space“ atlikėja, išvykusi atostogų į Havajus, antradienio rytą sužinojo, kad į jos „Twitter“ profilį buvo įsilaužę kibernetiniai nusikaltėliai, vadinantys save „Lizard Squad“ („Driežo būriu“). Jie 71 mln. žvaigždės gerbėją paragino sekti jų paskyras, rašo wenn.com.

Tuomet jie įsilaužė ir į T. Swift paskyrą „Instagram“, tvirtindami, neva perėmė nuotraukas su nuoga dainininke, kurias pagrasino išplatinti už nedidelį užmokestį.

T. Swift pasinaudojo savo tinklaraščiu svetainėje tumblr.com, kad įspėtų gerbėjus apie kibernetinę ataką. „Šiandien bus sunki diena“, - rašė ji, bet pridūrė, kad socialinių tinklų pareigūnai sugebėjo imtis skubių veiksmų ir užblokavo neteisėtą prieigą ir įsilaužėlių paskyras tinkle „Twitter“.

Grįždama į „Twitter“, dainininkė po šio incidento šiek tiek pakoregavo savo kultinės dainos „Shake It Off“ žodžius: „Cause the hackers gonna hack, hack, hack, hack, hack…“.

T. Swift taip pat aiškiai pabrėžė, kad nėra jokių nuotraukų, kuriose ji būtų nufotografuota nuoga. „Įsilaužėliai teigia, kad turi nuotraukų su nuogybėmis? Turbūt norėtumėt, kai ten nebūtumėt jūs? Smagaus nuotraukų fotošopinimo, nes NIEKO negausite“, - pareiškė ji tinkle „Twitter“.

„Lizard Squad“ nariai tvirtina esantys ta pati grupė, kuri pernai įsilaužė į žaidimų „Sony PlayStation“ ir „Xbox“ svetaines. Taip pat įtariama, kad pirmadienį jie trumpam buvo sutrikdę „Facebook“ ir „Instagram“ darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)