Apdovanojimų vakaras vyko Los Andžele, „Beverly Hilton Hotel“ viešbutyje, informuoja dailymail.co.uk.

Vos prieš mėnesį antrą kartą pagimdžiusi Rosamund Pike (35 m.) vilkėjo originalią, atvirą suknelę. Dizainerės Veros Wang suknelė tą vakarą pelnė aktorei bene daugiausia dėmesio.

Filmo „Dingusi“ aktorė mados paradą ant raudonojo „Auksinių gaublių“ kilimo pradėjo su balta, nemažai kūno atidengiančia suknele vos kelios savaitės po gimdymo.

Ji pribloškė turbūt visas mamas, vakarui pasirinkusi „Vera Wang Collection“ suknelę, kuri atidengė dalį pilvo, buvo su didžiule iškirpte ir visiškai apnuogino nugarą. Mados kritikų nuomonės dėl šių suknelės iškarpymų nesutapo.

Prieš Holivudo užsienio spaudos asociacijos (HFPA) skiriamų „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją Beverli Hilse Kalifornijoje ant raudonojo kilimo vyko ištisas baltų, sidabro spalvos ir raudonų suknelių paradas, kurį paįvairino šiek tiek juodos, pavyzdžiui, Amal Clooney suknia, prie kurios ji priderino ilgas baltas pirštines.

Raudona spalva, kuri dažnai laikoma rizikingu pasirinkimu žvaigždėms, nes gali neišskirti jų kilimo fone, šiemet buvo pristatyta įvairiausiais siluetais.

Lena Dunham, kuri dažnai ant raudonojo kilimo paiso tik savo nuomonės, šį kartą buvo nepaprastai santūri su klasikine raudona suknia.

„Vilkiu Zaco Poseno, savo buvusios auklės, (suknelę). Esu tikra, kad mano tėvai mokėjo jam kokius 4,75 dolerio už valandą. Buvo 10-ojo dešimtmečio pabaiga“, – sakė ji „E!“.

Jos apranga labai derėjo prie kolegės iš „Merginų“ (Girls) Allison Williams (suknelės, bent jau spalva. Tik L.Dunham apdaras buvo glotnus, o A.Williams „Armani Prive“ – su daugybe raukinukų. Pastaroji sakė norėjusi „tikros mergaitės“ suknelės po to, kai suvaidino Piterį Peną.

Raudoną spalvą pasirinko ir Helen Mirren, kuri vilkėjo šilkinę, blizgančiais akmenukais dekoruotą „Dolce & Gabbana“ suknelę.

Praėjusių metų raudonos spalvos tendenciją pratęsė ir pagyrų sulaukė Viola Davis, serialo „How to Get Away with Murder“ žvaigždė, kuri stulbino šilkine „Donna Karan Atelier“ suknele be petnešėlių, su blizgančiais žvyneliais ant korseto.

Tačiau raudonos ir baltos – kitos vakaro tendencijos – sraute buvo ir sveikintinų kitų spalvų blyksnių.

„Didelių akių“ (Big Eyes) žvaigždė Amy Adams pasirinko melsvą, per vieną petį drapiruotą ir senąją Holivudo mokyklą primenančią „Versace“ suknelę, kuriai dramatiškumo suteikė už nugaros kaskada krintančios klostės. Rusvi aktorės plaukai krito laisvomis bangomis.

Johno Legendo žmona, modelis Chrissy Teigen, pasirinko neįprastas ilgas rankoves. Ji vilkėjo „Zuhair Murad“ karoliukais siuvinėtą blyškiai rožinę suknelę.

Uzo Aduba iš serialo „Orange Is the New Black“ pasirinko dizainerės Randi Rahm (Randi Ram) metalu spindinčią, už kaklo surišamą suknelę, ištisai padengtą karoliukais ir kristalais.

Viena įteikėjų Jennifer Lopez šlovino senąjį Holivudą savo spindinčiu sidabro spalvos Zuhairo Murado art deco įkvėptu kaftanu su ilga pelerina, ilgu skeltuku ir gilia iškirpte.

„Man jis labai patinka. Tai vienas mėgstamiausių mano dizainerių“, – sakė ji.

Praėjusių metų raudonojo kilimo numylėtinė Lupita Nyong'o pademonstravo trimatėmis gėlėmis plazdančią violetinę „Giambattista Valli“ suknelę, kurios spalva apačioje perėjo į baltą.

Tūrinius gėlių motyvus „InStyle“ mados redaktorius Ericas Wilsonas pavadino vakaro tekstūros tendencija.

„Mados srityje vyksta tikras 3-D tekstūros judėjimas ir atrodo, kad Lupita vilki fejerverkus, – sakė jis. – Ji taip nuostabiai vilki ryškias spalvas, tai gan pribloškiama“.

Naomi Watts drauge su vyru Lievu Schreiberiu žengė vilkėdama mados ekspertams abejonių sukėlusios geltonos spalvos suknele, kuri vis dėlto buvo puikiai sukirpta „Gucci“ be petnešėlių, papildyta pribloškiamu gyvatės formos „Bulgari“ deimantų vėriniu.

Emily Blunt vilkėjo baltą Michaelo Korso suknią, kurios spalva, kaip sakė ji, vertė ją nervintis, nes prieš pat žengimą raudonuoju kilimu dar lijo. Be to, ji esanti „nevikri“ ir turi kūdikį, kuris „gali ją apvemti“.

Kalbėdamasi su „E!“ ji pridūrė, kad suknelė dėl drėgno oro „truputį suzmekusi apačioje“.

Ilgi, į vieną šoną sušukuoti plaukai buvo „ant bangos“. Įspūdingas kūno linijas pademonstravusi ir metalo spindesio tendencijai vadovavusi Jessica Chastain sėkmingai pasirinko tokią šukuoseną savo rusviems plaukams priderinusi prie blizgios juodos „Versace“ su didele iškirpte ir dailiomis drapiruotėmis.

Bendrai raudonplaukės karaliavo. Julianne Moore vilkėjo sidabru tviskančią „Givenchy Haute Couture“, kurios metaliniai žvyneliai apačioje perėjo į juodas stručio plunksnas.

„Galvoju, kad mados žaidimas reikšmingai pasikeitė per maždaug 10 pastarųjų metų. Galime gauti dalykų, kurių tikrai negalėjome gauti anksčiau. Tikrai smagu“, – sakė ji.

Vakaro vedėjos Tina Fey ir Amy Poehler priminė komikso herojus Mutą ir Džefą – T. Fey su burbulą primenančia suknia, balta iš priekio ir juoda iš nugaros, o A. Poehler su ryškiai mėlyna suknele, kuriai galėjo būti panaudota ir mažiau medžiagos.

Mados ir papuošalų dizaineriams pirmojo ryškumo žvaigždės, pasirodančios ant „Auksinių gaublių“ raudonojo kilimo su jų kūriniais, iš esmės yra gyva ir nemokama reklama, nes ši ceremonija nušviečiama visame pasaulyje.

Jos metu nenuvylė ir Holivudo vyrai. Eddie Redmayne'as pasirodė vilkėdamas mėlyno aksomo smokingą, o Michaelas Keatonas pasirinko labiau klasikinį įvaizdį.

S. Miller pasipuošė balta „Miu Miu“ suknele. Aktorė teigė: „Šie metai – sėkmingi britams. Manau, visi puikiai atrodome.“ Ji pagyrė Felicity Jones, kuri atėjo vilkėdama „Christian Dior“ mados namų turkio spalvos suknele.

K. Knightley pasipuošė specialiai jai sukurta „Chanel“ suknele su drugelių ir plunksnų motyvais, o prie suknelės priderino plunksnos formos plaukų papuošalą. Aktorė atėjo į renginį su sutuoktiniu, grupės „Klaxons“ nariu Jamesu Rightonu.

Emily Blunt atrodė stulbinamai su ilga suknele, išsiskiriančia įdomia detale prie kaklo. Prie suknelės aktorė priderino turkių ir deimantų auskarus.

Na o aktorius George‘as Clooney‘is atvyko su žmona advokate Amal, kuri pasipuošė juoda elegantiška suknele.