Jaunesnysis Chanas – dar viena įžymybė, kurią parbloškė vyriausybės agresyvi kovos su narkotikais kampanija, – praėjusį mėnesį buvo oficialiai apkaltintas „dėl nusikaltimo suteikiant prieglobstį kitiems vartoti narkotikus“. Jis šiemet Pekine buvo areštuotas po teigiamų testų dėl marihuanos, policija buvo sakiusi, kad jo namuose rado 100 gramų šio narkotiko.

32 metų aktoriui ir dainininkui grėsė kalėjimas iki trejų metų.

Pekino Rytų rajono teismo, kur J. Chanas buvo teisiamas, teisėjas skyrė jam šešis mėnesius kalėjimo ir 2 tūkst. juanių (322 dolerių) baudą, sakoma teismo mikrotinklaraštyje.

J. Chanas į laisvę tikriausiai išeis po daugiau kaip mėnesio, nes pareigūnai atsižvelgs į laiką, kurį jis nuo rugpjūčio praleido tardymo izoliatoriuje, sakė advokatas Si Weijiangas.

Kaltintojai penktadienį sakė, kad Jaycee Chanas savo namuose sudarė sąlygas dviem žmonėms, pavardėmis Ke ir Li, rūkyti marihuaną.

Teismas nurodė, kad J.Chanas „savanoriškai pripažino kaltę“ dėl kaltintojų įtarimų.

„Pažeidžiau įstatymą ir turėčiau būti nubaustas, – sakė J. Chanas savo galutiniame pareiškime teismui, cituojamame teismo mikrotinklaraštyje. – Kai grįšiu į visuomenę, to nekartosiu, nes ir vėl nuvyliau savo šeimą ir draugus“.

Kinijoje kylant naujai miestiečių klasei su didesnėmis disponuojamomis pajamomis, populiarėjo nelegalūs narkotikai, ypač – sintetiniai, tokie kaip metamfetaminas, ketaminas ir ekstazis.

Praėjusį mėnesį valstybinė žiniasklaida pranešė, jog 60 metų Jackie Chanas jaučia gėdą dėl sūnaus narkotikų vartojimo ir viliasi, kad vieną dieną jis kalbės apie narkotikų vartojimo pavojus.

Vyresnysis Chanas 2009 metais buvo Kinijos nacionalinio kovos su narkotikais komiteto geros valios atstovas ir propagavo švietimą prieš narkotikus.

Prezidentas Xi Jinpingas birželio mėnesį sakė, kad Kinija taikys „griežtas priemones“ prieš narkotikus, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Už narkotikų kontrolės įstatymų pažeidimus Kinijoje skiriamos griežtos bausmės, tarp jų – mirties bausmė ir kalėjimas iki gyvos galvos rimtose bylose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)