Pergalingai karjerai pamatus jis padėjo būdamas šešerių, kuomet laimėjo pirmąjį vietos lenktynininkų klubo surengtą čempionatą. Schumi‘o tėvas Rolfas Schumacheris buvo paprastas mūrininkas, o, norėdamas padėti sūnaus svajonei apie tikras lenktynes virsti tikrove, jis pradėjo verstis kartingų taisymu ir nuoma.

Visame pasaulyje M. Schumacheris gerbiamas už tai, kad kadaise bėdų kamuojamą „Ferrari“ komandą sugebėjo paversti pačia sėkmingiausia per visą „Formulės 1“ istoriją.

Karjeros viršūnėje vokietis buvo daugiausiai pasaulyje uždirbantis lenktynininkas ir antrasis pagal pajamas sportininkas. 2004 metais Amerikoje jis uždirbo 80 mln. dolerių (49 mln. Eur) (40 mln. dolerių (32,89 mln. Eur) sudarė „Ferrari“ mokamas atlyginimas). 2004 metais „Forbes“ žurnalas jį įvardijo kaip antrąjį daugiausia uždirbantį sportininką pasaulyje. 2005 metais „Eurobusiness“ žurnalas M. Schumacherį pasveikino kaip pirmąjį pasaulyje sportininką, tapusį milijardieriumi. Didžiąją turtų dalį jam atnešė reklama. „Deutsche Vermögensberatung“ per trejus metus nuo 1999 metų už tai, kad sportininkas savo kepuraitę, kurią užsideda po varžybų, papuoštų 10 prie 8 centimetrų ploto bendrovės reklama, jam mokėjo po 8 mln. dolerių (6,58 mln. Eur).

„Formulės 1“ legendai priklauso prabangi rezidencija ant Ženevos ežero kranto. Yra duomenų, kad namo statybos atsiėjo 35 mln. dolerių (28,78 mln. Eur), jame įrengta per 40 kambarių. Dar šiek tiek informacijos apie šį būstą – namo plotas net 2200 kvadratiniai metrai, garaže telpa 29 automobiliai, įrengta sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir netgi futbolo aikštė. Shumi‘s pasirūpino, kad jam ir jo šeimai netektų už namų ribų ieškoti pramogų. Taip namuose atsirado namų kino teatras ir nedidelė kėglinė. 70 metrų ilgio trofėjų kambarys – dar vienas unikalus šios vilos bruožas. Patalpa skirta nesuskaičiuojamiems apdovanojimams ir trofėjams, kuriuos per visą savo karjerą iškovojo lenktynininkas, laikyti.

M.Schumacherio priklausomybė greičiui ir adrenalinui automobiliais neapsiribojo. Savo ūkyje lenktynininkas augino puikiausių žirgų, kurie buvo ne tik jo hobis, bet ir įkvėpimo šaltinis. Be to, puiki investicija. Ūkį sportininkas padovanojo žmonai Corinnai. Tai atspindi ir jo pavadinimas – „CS Ranch“. Ūkyje įrengtos net 26 arklidės, ten dažnai vyksta tarptautinės jodinėjimo varžybos.

Schumi‘ui priklauso ir dirbtinė salelė iš „The World“ salų komplekso, esančio Jungtinių Arabų Emyratų pakrantėje. Šis 7 mln. dolerių (5,76 mln. Eur) vertas turtas yra šeicho Mohammedo bin Rashido Al Maktoumo dovana lenktynininkui, kurią jis įteikė po sportininko pergalės Brazilijos „Grand Prix“. M. Schumacherio vadybininkas Willi Weberis yra sakęs, kad, baigus darbus dirbtinėje saloje, lenktynininko šeima turės nuostabią vietą atostogoms, tikrą rojų. Dirbtinių salų kompleksas „The World“ – 300 salų telkinys, besidriekiantis devynių kilometrų zonoje, o iš paukščio skrydžio primenantis Žemę (lenktynininko sala – Antarktidos dalis).

Dabar apie M. Schumacherio sparnuotą žaisliuką – tai „Falcon 200“. Savo devynių vietų privačiu lėktuvu lenktynininkas anksčiau skraidydavo į ir iš varžybų. „Falcon 200“ – vienas iš populiariausių „Dessault“ vidutinio dydžio privačių lėktuvų, o įrengtas jis taip, kad neprailgtų net ir tolimiausia kelionė. Yra net ir vonia. Šis žaisliukas gali skristi maksimaliu 460 mazgų greičiu, o kainuoja nuo 22 mln. JAV dolerių (18,09 mln. Eur).

M. Schumacheris mėgo slidinėti – deja, šis pomėgis buvo pragaištingas. Kartą lenktynininkas yra sakęs: „Kalnuose, būdamas vienas, semiuosi įkvėpimo ir kaupiu motyvaciją pergalėms trasoje“.
Meilė slidėms lenktynininką paskatino įsigyti nekilnojamojo turto viename populiariame slidinėjimo kurorte Prancūzijos Alpėse. Kalėdų laikotarpiu Prancūzijos kalnuose laiką leidžia daug garsių žmonių – ne išimtis buvo ir M. Schumacheris.

2013 metų gruodį Prancūzijos Alpių Meribelio kurorte įvyko skaudi nelaimė – lenktynininkas, dideliu greičiu slidėmis leisdamas nuo kalno, krito ir, atsitrenkęs į akmenį, patyrė sunkią galvos traumą. Prancūzijos Grenoblio ligoninėje jam buvo atliktos dvi sudėtingos operacijos, chirurgai iš smegenų pašalino krešulius. Po operacijos sportininkui buvo sukelta dirbtinė koma, taip bandyta sumažinti smegenų tinimą. Komos būsenos sportininkas išbuvo pusę metų. Atgavęs sąmonę, jis buvo pargabentas į savo namus prie Ženevos ežero, kur prasidėjo sunki ir ilgai truksianti reabilitacija. Pranešime spaudai buvo teigiama: „Nuo šiol Michaelio reabilitacija vyks jo namuose. Atsižvelgiant į patirtų sužalojimų sunkumą, galima teigti, kad pastarosiomis savaitėmis ir mėnesiais buvo pasiektas nemenkas progresas. Nepaisant to, laukia sunkus kelias“.

44 metų lenktynininko žmona Corinna – sėkmės lydimo vyro antrosios pusės pavyzdys, moteris, gyvenusi nuo varžybų iki varžybų. Sutuoktinė sportininką lydėjo į visas 307 „Formulės 1“ lenktynes, rašo express.co.uk.

Corinna, už M. Schumacherio ištekėjusi 1995 metais, interviu dalija nedažnai. Moteris visą savo gyvenimą skyrė vyrui ir dviem vaikams – 16 metų Marie ir 14 metų Mickui. Ji visada puikiai žinojo, kad žiniasklaida ją vaizduoja kaip eilinę merginą iš provincijos – šviesiaplaukę, galbūt šiek tiek kvailoką, naivią, tačiau dėl to niekada nesuko galvos. Pasklidus žiniai apie vestuves, pikti liežuviai plakė, kad ši santuoka tėra sumanus lenktynininko vadybininko projektas, skirtas pagerinti jo įvaizdį. Panašu, kad skeptikai klydo – tai buvo meilė.

Kai pirmą kartą pamatė vienas kitą „Ferrari“ surengtame vakarėlyje, Corrina tuo metu draugavo su kitu lenktynininku iš Vokietijos Haraldu Frentzenu, tačiau simpatija naujam pažįstamam nugalėjo.

„Retai galima išvysti porą, kuri atrodo tarsi sutverti vienas kitam. Būtent tokie buvo Schumacheriai“, – praėjus metams po poros vestuvių rašė Vokietijos „Stern“ žurnalas. Santuokos paslaptis labai paprasta: moteris puikiai žinojo, kad šio vyro jai niekada nepavyks prijaukinti. Ir su tuo susitaikė. Susitarimo būta labai paprasto: jeigu Corinna sutinka netrukdyti Michaeliui bet kokia kaina siekti karjeros, jis jai žada besąlygišką meilę, garbę, šeimą ir turtus. Ji su iškeltomis sąlygomis sutiko ir pasitraukė į antrą planą.

Visus tuos metus Michaelis laikėsi žodžio – dešimtųjų santuokos metinių proga padovanojo ūkį Teksase, pastatė nuostabius namus Šveicarijoje, nupirko net kelis objektus slidinėjimo kurortuose. Vienas iš jų buvo ir Meribelyje, kur 2013 metų gruodžio 29 dieną įvyko tragedija, apvertusi šeimos gyvenimą aukštyn kojomis.

Pinigai šeimai niekada nekėlė problemų. Iš viso per savo karjerą sporte M. Schumacheris uždirbo 500 mln. svarų (639 mln. Eur). Mokesčių mokėjo mažai, nes gyveno Šveicarijoje. Be to, iki nelaimės kiekvienais metais iš reklamos „Mercedes“ užsidirbdavo po 7 mln. svarų (8,95 mln. Eur). Kur dar investicijos ir dovanos.

Corrina taip pat nesėdėjo rankų sudėjusi. Ūkyje Teksase ji augina žirgus, organizuoja varžybas. Pomėgis virto milijonus nešančiu verslu.

M. Schumacherio lenktynininko karjerai einant į pabaigą, žmona buvo sakiusi: „Michaelis puikiai žino, ką daro. Žino, kad visada jį palaikysiu. Jam iššūkiai reikalingi kaip oras. Net ir dabar. Puikiai tai suprantu ir netgi žaviuosi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)