16
Kitas

Sėkmės troškimo pagrindu sukurta milijardinė grožio pramonė skirta rinkti tobuliausias grožio konkursų nugalėtojas.

Veneseuela – tai šalis, kurioje veši tarptautinių grožio konkursų – „Mis Pasaulis“, „Mis Visata“ – kultas, o šlovės ištroškusios paauglės pasiruošusios bet kam, kad tik atitktų grožio idealą.

Siekiant šių tikslų imamasi ekstremalių priemonių atsikratant nepageidaujamų kilogramų, o 16-metės pasiryžta drastiškoms chirurginėms operacijoms – šalianama dalis žarnyno, kad suvartotas maistas pasišalintų iš organizmo nesuvirškintas.

Kiti metodai, kurių imamasi – prie liežuvio tvirtinamas plastmasinis tinklelis, skirtas tam, kad būtų sunkiau valgyti kietą maistą, o taip pat ir liemens apimtį mažinantys gipso diržai, rašo „The Daily Mail“.

Tėvai, beatodairiškai trokštantys, kad jų dukterys taptų grožio karalienėmis, leidžia, kad jų vos aštuonerių ar devynerių metų sulaukusioms dukterims būtų leidžiamos hormonų injekcijos tam, kad jos būtų aukštesnės.

Keisčiausia, kad daugelį šių procedūrų skatina Venesueloje veikiančios grožio akademijos – mokyklos grožio karalienėmis tapti norinčioms mergaitėms. Šias akademijas jos pradeda lankyti sulaukusios vos ketverių.

Daugelis tėvų, žvelgiantys į dukterų sėkmę kaip į jas iš skurdo išvesiantį kelią, daro viską, ko tik prireikia, net įlenda į didžiules skolas, mokėdami už brangias plastines operacijas ir mokslus šiose grožio akademijose.

Vis dėlto taip trokštamas tobulai atrodančių lėlę lėlę Barbę primenančių „Mis Pasaulis“ konkurso laimėtojų įvaizdis neretai gersenybių apsėstoms paauglėms baigiasi karčiu nusivylimu, o kartais net ir tragedija.

Dešimtys paauglių Venesueloje kasmet miršta dėl nesėkmingų plastinių operacijų padarinių. Neseniai šioje šalyje pradėta vykdyti programa, skirta šviesti jaunas venesuelietes apie skysto silikono injekcijų į sėdmenis keliamą pavojų – būtent tokių dovanų mergaitės iš tėvų sulaukia 15-ojo gimtadienio proga.

Šią švietimo programą vidurinėse mokyklose vykdo pelno nesiekianti organizacija „NP to Biopolymers, YES to Life“. Šią organizaciją įkūrė Mary Perdomo, kurią pražudė prieš ketverius metus atliktos botulino injekcijos.

„Kiekviena mergaitė svajoja tapti groži konkurso laimėtoja. Mes, venesueleties, žvelgiame į jas kaip į tobulas moteris. Kai gyveni šalyje, kur gražioms moterims atsiveria didesnės karjeros perspektyvos nei turinčioms gerą išsilavinimą ir tinkamus įgūdžius, jautiesi priversta galvoti, kad nėra nieko svarbesnio už grožį“, - patikino šioje organizacijoje dirbanti Maria Trinidad.

Venesuela didžiuojasi tuo, kad šios šalies atstovės laimi tarptautiniuose grožio konkursuose dažniau nei bet kurios kitos šalies atstovės.

Venesuelietės yra iškovojusios šešias „Mis Pasaulis“ karūnas, septynis kartus laimėjusios „Mis Visata“ konkursą, dvi „Mis Žemė“ konkurso ir šešias „Miss International“ konkurso karūnas.

23-ejų Debora Menicucci dalyvavo neseniai Londone įvykusiame „Mis Pasaulis“ konkurso finale.

Kasmetinis Venesueloje rengiamas „Mis Venesuela“ konkursas – populiariausias televizijos transliuojamas renginys, kurį žiūri du trečdaliai iš 30 milijonų Venesuelos gyventojų.

2005 m. „Mis Venesuela“ transliacija buvo nutraukta 15 minučių dėl tuometinio šalies prezidento Hugo Chavezo kreipimosi, o įtūžę Karakaso gyventojai protestavo prieš transliacijos nutraukimą barškindami pro langus iškištus puodus ir šaudydami į orą.

16
Kitas

Sėkmės troškimo pagrindu sukurta milijardinė grožio pramonė skirta rinkti tobuliausias grožio konkursų nugalėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)