Tarptautinės slidinėjimo federacijos (TSF) komisija nustatė, kad su Tailando slidininkės rezultatais susiję „pažeidimai“ buvo padaryti per vieną renginį Slovėnijoje, rašo bbc.com.

36 metų Didžiosios Britanijos pilietė į Sočio olimpines žaidynes pateko sausio mėnesį, per skubiai surengtas varžybas.

TSF taip pat nušalino penkis pareigūnus, dalyvavusius šiame renginyje.

Varžybos Slovėnijoje buvo surengtos per Tailando olimpinį komitetą, paprašius slidininkės vadybininkams.

Sočio olimpinėse žaidynėse ji dalyvavo kaip Vanessa Vanakorn. Didžiojo slalomo rungtyje tarp 67 dalyvių ji užėmė paskutinę vietą, nuo laimėtojos Tinos Maze atsilikdama 50 sekundžių.

„Komisija nustatė, kad ketverių moterų didžiojo slalomo varžybų, vykusių Krvavece sausio 18 – 19 dienomis, rezultatai buvo suklastoti“, - savo pranešime spaudai rašė TSF.

Vanessa Mae

Vanessa Mae: nuo vunderkindės iki olimpietės

Nuo ketverių metų slidinėjanti V. Mae daugiau kaip 20 metų svajojo patekti į Olimpiadą.

1988-aisiais, sulaukusi dešimties metų, ji debiutavo kaip tarptautinė profesionali muzikantė. Tais pačiais metais įvyko ir jos debiutinis koncertas.

Būdama 13 metų, ji išleido savo pirmąjį albumą „Violin“.

Ji pribloškė visą pasaulį, parduodama daugiau kaip 10 mln. savo albumų kopijų.

V. Mae gimė Singapūre. Jos motina buvo tailandietė, o tėvas – kinas. Kai mergaitė buvo ketverių, jos motina ištekėjo už britų advokato ir šeima persikėlė į Didžiąją Britaniją.

Vaikystėje V. Mae pelnė šlovę kaip talentinga smuikininkė, dažnai grodama Didžiosios Britanijos televizijoje. Vėliau ji pradėjo solinę karjerą, leisdama milijonais kopijų perkamus albumus.

Tarptautinis Olimpinis Komitetas nurodė nesiimsiantis jokių veiksmų, kol nepaaiškės apeliacinio teismo sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)