Sergejus Cholodovskis iš savo buto Rusijos Samaros mieste į Arizonoje priglaustą svetainę įkėlė tūkstančius nutekintų nuotraukų, įskaitant Ritos Oros, Kim Kardashian ir Rihannos, rašo dailymail.co.uk.

Jis neigia, kad pats pavogė šias nuotraukas iš internetinės duomenų saugyklos „iCloud“ ir tvirtina, kad jos yra laisvai prieinamos internete. Jis taip pat įsitikinęs, kad daugeliui žvaigždžių tokios nuotraukos padarė „gerą reklamą“.

Jis atmeta kai kurių aukų kaltinimus, kad intymių nuotraukų viešinimas prilygsta „sekso nusikaltimui“.

Tarp kitų žvaigždžių, kurių asmeninės nuotraukos neteisėtai skelbiamos minėtame tinklalapyje, yra Scarlett Johansson, Kate Upton, Kelly Brook ir Jennifer Lawrence, kuri erotinių nuotraukų vagystę pavadino „seksualiniu pažeidimu“.

Traukos lenktynių dalyvis S. Cholodovskis atskleidė, kad jo 25 metų žmonos Janos Sotovos, taip pat lenktynininkės, laisvalaikiu besimokančios šokio aplink stulpą paslapčių, netrikdo toks jo užsiėmimas.

„Žinoma, ji apie tai žino. Ji mano, kad tai normalus darbas. Tai tik svetainės priegloba ir tiek“, - sakė S. Cholodovskis, kurio tinklalapis sulaukė milijonų hitų ir pritraukė daug pinigų iš iššokančių reklamos skelbimų.

Paklaustas, ar žmona neprieštarauja vogtų nuotraukų turiniui, jis atsakė: „Ne ne. Manau, kad pasaulio požiūris į tai jau pasikeitė. Visi žmonės mano, kad tai nieko tokio, bent jau mano draugai taip galvoja“.

„Pavadinčiau tai erotika su pornografijos elementais. Ten yra gana atvirų nuotraukų“.

„Jeigu norite sužinoti mano nuomonę, iš kur atkeliavo šios nuotraukos, manau, kad jas išplatina pačios garsenybės viešųjų ryšių sumetimais“.

„Pakartosiu dar kartą: yra daugybė garsenybių, kurių prieš tai niekas nežinojo, o dabar visi apie jas kalba“.

Paprašytas įvardyti garsenybes, kurios džiaugiasi atvirai internete prieinamomis savo intymiomis nuotraukomis ar kurios savanoriškai jas išplatino, S. Cholodovskis atsakė: „Nežinau pavardžių, visai nesidomiu, kas yra šie žmonės – aktoriai ar modeliai“.

„Jei atvirai, man tai tėra darbas. Norėčiau, kad vietoj jų būtų automobiliai. Jie man patinka labiau“, - pridūrė jis.

Apie S. Cholodovskio vaidmenį pirmą kartą buvo pranešta sekmadienį laikraštyje „The Sun“.

Jis buvo atsektas per jo motinos Tatjanos namų adresą netoli Samaros esančiame Toljačio mieste – būtent šį adresą jis nurodė registruodamas svetainę per vieną amerikiečių bendrovę.

„Aš esu atsakingas už prieglobą ir visus svetainės techninius dalykus“, - laikraščiui sakė S. Cholodovskis.

„Tai mano darbas, man už tai moka. Svetainė priklauso mano partneriui. Jis yra rusas, bet gyvena Europoje“.

„Aš jį pažįstu jau kurį laiką, bet tik per internetą“, - teigė jis.

Šis paslaptingas partneris „visiškai neišmano kompiuterių. Jis laiko save labiau verslininku. Man pasiūlė šį darbą ir aš sutikau“.

S. Cholodovskis tvirtina „niekada nematęs“ svetainės savininko. „Nežinau tikrosios jo pavardės ir man ji nerūpi“, - pareiškė jis.

„Kiekvieną mėnesį už šio tinklalapio priežiūrą man yra mokama fiksuota suma ir aš esu tuo patenkintas“.

„Man nemokama daug, bet aš prižiūriu daug svetainių“, - pažymėjo jis.

Neseniai minimame tinklalapyje pasirodė įspėjimas, kad „visos nuotraukos yra laisvai prieinamos internete. Mes nevagiame jų iš „iCloud“, elektroninio pašto ar kitų paskyrų“.

Svetainėje taip pat rašoma, kad nuotraukos bus pašalintos, jeigu kuri nors garsenybė paprieštaraus jos nuotraukų rodymui.

Nors ir tvirtina, kad ši svetainė nesusijusi su jokia „nelegalia veikla“, savo paties socialiniame tinkle jis prisipažįsta turįs ilgos programišiaus patirties.

Jis skelbia fotografiją, kurioje matyti knyga apie internetinį įsilaužimą, ir pirmosios programos, kurią jis sukūrė prieš 10 metų, kodą.

Jis taip pat skelbia nuotraukas su jam patinkančia erotika.

Užsieniečių tinklalapiai yra legalus minų laukas Vakarų teisėsaugos agentūroms, o pačios Rusijos teisėsauga turi mažai priemonių prieš tokius asmenis.

Net jeigu ji imtųsi veiksmų, Rusijos konstitucija draudžia išduoti kitoms valstybėms savo piliečius.

Kelly Brook praėjusią savaitę socialiniame tinkle „Twitter“rašė: „Mano advokatas dirba su 18 moterų, kurios nukentėjo nuo įsilaužimo į jų „iCloud“.

Ji įspėjo, kad „aukomis tapo ir labai jaunos, nekaltos merginos – tai labai blogai“.

Įsiutusi Jennifer Lawrence pridūrė: „Tai šlykštu. Reikia keisti įstatymus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)