Šiandien Vilniuje žymus Holivudo aktorius daugiau nei valandą treniravo vaikus iš visos Lietuvos.

„Nesitikėjau, kad Van Damme‘as tiek išmano ir yra tiek įsigilinęs į kūno tobulinimą kovoms pasiruošti – būtent tamprumo pratimus ir žmogaus anatomiją. Nors pats esu meistras, per treniruotę labai daug išmokau. Žinoma, vaikams nebuvo lengva. Bet dabar turėdami šitą patirtį mes galėsime dar labiau kelti treniravimo lygį,“ – sakė Kyokushin karatė treneris ir daugkartinis Europos čempionas, kartu su Van Damme‘u vedęs vaikams treniruotę Valdemaras Gudauskas.

Įžengęs į salę, kurioje laukė išsirikiavę vaikai, aktorius perėmė iniciatyvą ir stebino puikia savo fizine forma.

„Treniruotė paliko neišdildomą įspūdį. Visos treniruotės metu jautėsi, kad jis yra tikras savo srities profesionalas ir specialistas, puikiai išmanantis savo darbą. Jautėsi puiki darbinė atmosfera, vaikų ir paties Van Damme‘o nuotaika taip pat buvo nuostabi. Treniruotė praėjo darbingai ir su dideliu noru tiek vaikų akyse, tiek veiduose. Man pačiam teko garbė pabūti Van Damme‘o treniruotės partneriu ir kartu su juo poroje rodyti pavyzdį susirinkusiems vaikams. Tai taip pat sukėlė daug gerų emocijų. Ši treniruotė bus didžiulė paspirtis ir patirtis tiek man kaip treneriui, tiek vaikams tęsiant jų sportines karjeras. Visi gavom neįkainojamą patirtį. Dėkoju šio renginio organizatoriams, Lietuvos Kyokushin karatė federacijai leidusiems man būti šio puikaus renginio dalimi,“ – sakė karate treneris Martynas Rastenis.

Pasibaigus treniruotei, aktorius kantriai visus vaikus apdalijo savo autografais ir su kiekvienu asmeniškai nusifotografavo.

DELFI skelbė, kad daugiau nei 100 jaunųjų karatė sportininkų iš visos Lietuvos išreiškė norą dalyvauti treniruotėje, kurią šios savaitės pabaigoje Vilniuje surengs pats kovos menų legenda J. C. Van Damme‘as.

Tiesa, į kultinio aktoriaus treniruotę pateko tik 20, kuriuos atrinks Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) suburta komisija. Užduotis paprasta – atlikti „virvutę“, kuri labiausiai primintų aktoriaus garsųjį „epic split“ i dar du firminius J. C. Van Damme'o judesius.

Treniruotę su J. C. Van Damme'u modernuos žymus Lietuvos aktorius Marius Repšys.

„Paauglystėje mane pravardžiuodavo Vandamu. Aktorius man padarė didelę įtaką, su jo filmais užaugau, o „Kruvinąjį sportą“ žiūrėjau ne kartą. Be to, gal mes kažkuo ir panašūs – abu kovos menais užsiimantys aktoriai. Gal skirtumas tik tas, kad mano špagatą matė mažesnė auditorija“, – juokavo M. Repšys.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)