Atsisveikinimo ceremonijos metu N. Kidman kartu su vyru Keithu Urbanu, pagerbdami tėvo atminimą, atliko dainą „Amazing Grace“. Skambant paskutiniams akustinės versijos akordams, aktorė sušnabždėjo: „Ačū tau...“. Ceremonijos metu taip pat buvo skaitomos rašytojos A. Bronte eilės.

Prisimindamą tėvą Holivudo žvaigždė papasakojo apie paskutinį jų nuotaikingą susitikimą Niujorke. Aktorė prisiminė, kad tėvas atsiprašė, kad suvalgė visą picą, kuri buvo numatyta vakarienei. „Esu labai dėkinga, kad jis atvyko į Niujorką. Esu laiminga, kad jis suvalgė visą picą“, – po šių prisiminimų liūdname aktorės veide nušvito šypsena.

Į Sidnėjuje vykusią ceremoniją N. Kidman lydėjo vyras Keithas Urbanas, dukterys Sunday Rose ir Faith Margaret. Įvaikiai Isabella ir Connoras iš santuokos su Tomu Cruise'u neatvyko.

Užsidarius katafalko durims, velionio žmona Janelle pasiuntė oro bučinį mirusiam sutuoktiniui, su kuriuo kartu praleido daugiau nei 50 metų.

2005 metais A. Kidmanas buvo apdovanotas už indėlį į Australijos klinikinės psichologijos mokslą. Mokslininkas organizuodavo seminarus, buvo populiarus radijo ir televizijos laidų pašnekovas, taip pat rengdavo straipsnius ir publikacijas akademiniams žurnalams.

Per vieną paskutinių savo pasisakymų daktaras A. Kidmanas kalbėjo apie laimės paieškas. „Žmonėms puikiai sekasi menkinti save ir savo savivertę“, - sakė jis.

„Pavyzdžiui, mane turėtų lydėti sėkmė ir aš turiu būti patrauklus. Nėra nieko bloga, jei sieki paaukštinimo ir sunkiai dirbi, kad pasiektum šiuos tikslus, bet kai pradedi reikalauti, kad tai įvyktų, tuomet tavęs laukia sunkūs laikai. Esminė terapijos strategija yra paskatinti žmones besąlygiškai priimti save ir kitus. Žmonės, kurie jaučia pasitenkinimą, būna mėgstami. Jie būna geri pavyzdžiai, įsijaučiantys į kitus ir trokštami draugai, - tęsė jis. – Šios savybės suteikia prasmę jų gyvenimui; jie padeda kitiems žmonėms ir sulaukia pasitenkinimo su tomis kortomis, kurias turi“.

N. Kidman gimė Havajuose 1967 metais, kuomet jos tėvai studijavo užsienyje. Būdama ketverių ji su tėvais emigravo į Australiją. Sausio mėnesį aktorės tėvai atšventė 50-ąsias bendro gyvenimo metines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)