Įrašų magnatas Clive‘as Davisas, aktoriai Matthew Broderickas, Rose O‘Donnell, Alanas Cummingas, Kristin Chenweth ir Bernadette Peters, komikė Kathy Griffin, mados dizaineriai Oscaras de la Renta, Carolina Herrera ir Michaelis Korsas, nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trumpas ir naujienų pranešėjos Barbara Walters ir Diane Sawyer taip pat atvyko pagerbti J. Rivers atminimo. Ceremonija įvyko „Temple Emanu-El“ sinagogoje, kurios bendruomenės narė buvo J. Rivers.

Ceremoniją pradėjo Niujorko gėjų choro pasirodymas, po kurio sekė rabino Joshua Davidsono maldos. Vėliau sekė Brodvėjaus žvaigždės Audros McDonald emocijų kupinas pasirodymas – ji atliko melancholiškąją Charlie Chaplino dainą „Smile“, sugraudinusią ne vieną iš susirinkusiųjų.

Kaip rašo www.blog.wenn.com, šimtai J. Rivers talento gerbėjų išsirikiavo tiek sinagogos viduje, tiek ir gatvėje šalia jos, Howardas Sternas pasakė jautrią J. Rivers atminimui skirtą kalbą, atiduodamas pagarbą jos kovai su stereotipu, kad moteris negali būti juokinga.

Jam netgi pavyko priversti susirinkusius nusišypsoti. „J. Rivers buvo geriausia draugė pasaulyje, didžioji sesuo ir išprotėjusi tetulė, - kalbėjo H. Sternas. – Ji kovojo su stereotipu, kad moterys negali būti juokingos“.

Velionės draugė Margie Stern, ilgametė J. Rivers bičiulė Cindy Adams ir vienintelė dukra Melissa Rivers su susirinkusiais sinagogoje pasidalino su velione susijusiais prisiminimais.

M. Rivers perskaitė juokingą laišką, kurį jos motina jai parašė dar būdama gyva. Laiškas privertė nusikvatoti ne vieną iš susirinkusiųjų. Savo kalbą ji baigė štai tokiais žodžiais: „Esu dėkinga už kiekvieną dieną, kurią aš ir mano sūnus Cooperis praleidome su tavimi, tu – mūsų įkvėpimas“, - sakė M. Rivers.

Joan Rivers

Brodvėjaus žvaigždė Audra McDonald atliko Nato Kingo Cole‘o „Smile“, vėliau sekė naujienų pranešėjos Deborah Norville, straipsnių autorės Cindy Adams ir vienintelės J. Rivers dukros Melissos pasisakymai. Velionės dukra padėkojo visiems susirinkusiems.

X-Men“ žvaigždė Hugh Jackmanas užbaigė ceremoniją, pagerbdamas J. Rivers atminimą ir atlikdamas Peterio Alleno dainą „Quiet Please, There‘s a Lady on Stage“, o dūdmaišininkai muzikos garsais pripildė visą šventyklą. Po šios dainos susirinkusieji plojo H. Jackmanui atsistoję.

Dūdmaišių garsai skambėjo Penktojoje aveniu. Keletas gatvių buvo uždarytos tam, kad minia gerbėjų ir svečių galėtų stebėti dūdmaišininkų pasirodymą.

J. Rivers mirė rugsėjo 4 d., praėjus savaitei po širdies ir kvėpavimo takų veiklos sutrikimo, patirto per planinę gerklės operaciją.

Tiksli mirties priežastis vis dar nėra nustatyta, nes pirminio skrodimo rezultatai nebuvo pakankami.

81-erių J. Rivers kūnas buvo kremuotas rugsėjo 6 d.

Žiniasklaidoje rašoma, kad ji bus palaidota „Forest Lawn“ kapinėse Kalifornijos valstijoje, kur amžinojo poilsio atgulė Michaelas Jacksonas, Clark Gable ir Waltas Disney.

J. Rivers atstovas paprašė aukoti labdaros organizacijoms, kurias globojo velionė: „God‘s Love“, „We Deliver“, „Guide Dogs for the Blind“, o vietoje gėlių paragino paaukoti pinigų Kalifornijos paramos centrui „Our House“.

Ceremonijos akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)