Theguardian.com rašo, jog 50-metis birtų aktorius galėjo mirti dėl kaitros sukeltų sveikatos sutrikimų. Kalifornijoje, mirties slėnyje pakyla iki 50 laipsnių karščio.

Holivudo aktoriaus, profesionalaus boksiniko kūnas rastas praėjus kelioms dienoms po jo mirties. 

Dave'as Legeno

Jis veikiausiai mirė dėl „priežasčių, susijusių su kaitra“, nurodė vietos šerifas, kai 50-mečio aktoriaus palaikai buvo rasti netoli Zabriski Pointo – garsios vaizdingos vietovės, susijusios su Holivudo filmais.

D. Legeno vaidino vilkolakį Fenryrą Pilkanugarį keliose kino sagos apie Harį Poterį filmuose: „Haris Poteris ir netikras princas“ (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009), taip pat dviejų dalių finaliniame filme „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ (Harry Potter and the Deathly Hallows).

Jis yra vaidinęs ir Britanijos televizijos serialuose „Istendo gyventojai“ (Eastenders), „The Bill“ ir „Emerdeilas“, taip pat pilnametražiuose filmuose, pavyzdžiui, 2005-ųjų juostoje „Betmenas. Pradžia“ (Batman Begins).

Du žygeiviai rado D.Legeno palaikus praėjusį sekmadienį nuošalioje vietovėje Mirties slėnio viduryje, kur vasarą dažnai laikosi 49 laipsnių Celsijaus temperatūra.

„Nustatyta, kad tie palaikai yra Davido Legeno – 50 metų vyrui iš Jungtinės Karalystės, – sakoma Inko apygardos šerifo biuro pranešime. – Atrodo, kad Legeno mirė dėl priežasčių, susijusių kaitra, tačiau galutinę mirties priežastį nustatys Injo apygardos koroneris. Nusikaltimo žymių nėra.“

Baigęs mokyklą D.Legeno dirbo pastatų griovimo projektuose, vėliau studijavo vaizduojamuosius menus. Jis tapo imtynininku profesionalu, prieš gaudamas vaidmenį 2000 metais išleistoje režisieriaus Guy Ritchie kriminalinėje komedijoje „Vagišiai“ (Snatch).

Kai mažiau uždirbdavo iš aktorystės, D.Legeno dalyvaudavo mišriųjų kovos menų pasirodymuose, nurodoma jo biografijoje, pateiktoje kino pasaulio duomenų bazėje IMDb.

Zabriski Pointas, įamžintas 1970 metais italų režisieriaus Michelangelo Antonioni filme „Zabriskie Point“, garsėja dėl įspūdingos spalvingos Mirties slėnio panoramos. Tos vietovės nuotrauka buvo panaudota airių roko grupės U2 1987 metų albumo „The Joshua Tree“ viršeliui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)