Ši organizacija remia vaikus, kurie prarado tėvus ar vieną iš tėvų – dėl mirties, įkalinimo ar kitų priežasčių.

Princas Harry galėjo suprasti, ką reiškia augti be vieno iš tėvų, nes pats vaikystėje neteko motinos – princesė Diana žuvo autokatastrofoje, kai jam buvo 12 metų.

„Čia yra dvi mažos mergaitės – aš gana jaudinuosi – vien žvelgdamas į jas noriu papasakoti apie savo paties išgyvenimus, - žurnalistams San Paule sakė Harry, galvoje turėdamas dvi sesutes, kurias užaugino močiutė. Mergaičių motina buvo nužudyta, o tėvas atsidūrė kalėjime dėl kaltinimų narkotikais. – Tačiau nėra prasmės, nes tai atrodo taip tolima“.

„Jos drąsiai žvelgia į mane, man šypsosi... Norėjau papasakoti savo paties išgyvenimus, kad jos bent truputį suprastų, kad žinau, ką jos išgyvena. Tačiau jūs girdite pasakojimus ir manote, kad tai neturi nieko bendra su tuo, ką joms teko patirti“.

Vėliau Harry prakalbo apie slegiančias istorijas, kurias išgirdo savo vizito metu: „Buvau visiškai priblokštas ir sukrėstas. Kiek prisimenu, dar niekada viešumoje nesu verkęs, bet buvau velniškai arti to. Buvo nuostabu išgirsti šias istorijas“.

Turėdamas galvoje vaikus, kuriais rūpinasi giminaičiai, princas pažymėjo: „Būtų absurdiška sakyti šiems vaikams, kaip jiems pasisekė ir kokie jie yra laimingi, turint galvoje jų situaciją“.

„Akivaizdu, kad yra toli gražu ne taip. Pernelyg gerai žinau, kiek yra vaikų, kuriems ne taip pasisekė, kaip jiems“.

Nuotaika šiek tiek praskaidrėjo, kai princas Harry, kuris su visa Brazilija pasinėrė į futbolo karštinę ir stebėjo kelias Pasaulio futbolo čempionato rungtynes, kartu su džiūgaujančiais vaikais pradėjo spardyti futbolo kamuolį.

Harry taip pat lankėsi Kotoje, mažame kaimelyje San Paulą supančiuose atogrąžų miškuose, kur paniro į purvą pasodinti sodinukų ir aptarė vietos pastangas išsaugoti trapią šios vietovės ekosistemą.

Paklaustas, kaip leidžia laiką, Harry, kurio tėvas, princas Charlesas yra tvarios ūkininkystės Didžiojoje Britanijoje šalininkas, nusišypsojo ir atsakė: „Sodiname medžius. Štai ką darome“. 

Princo Harry vizito Brazilijoje akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)