Niekas neabejoja, kad kilometrinė sąskaita vis dar skaičiuojama, tačiau jau dabar aišku, kai ši garsenybių šventė kainavo milijonus dolerių.

Prabangus apgyvendinimas

Paryžiuje svečiai, kurie pradėjo rinktis dar gegužės 19 dieną, apsistojo prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Hotel George“, kuriame kambarių kainos prasideda nuo 750 dolerių (apie 1900 litų) už naktį. Kai iškilmės persikėlė į Florenciją, svečiai mažiausiai vieną naktį praleido „St. Regis“ arba „Four Seasons“ viešbučiuose. Abu jie siūlo nakvynę už maždaug 885 dolerius (2240 litų). Visa tai padauginkite iš apytikriai dviejų šimtų svečių ir suma už svečių apgyvendinimą viešbučiuose gali perkopti pusę milijono dolerių (1,27 milijono litų). Čia neminint šeimyninės liukso klasės vilos „Villa San Michele“ Florencijoje, kur kambarys nakčiai kainuoja mažiausiai 1800 dolerių (4554 litus).

Priešvestuvinės linksmybės

Tarp visų vestuvinių linksmybių buvo ir privatūs nuotakos pietūs, kuriuose be pačios K. Kardashian dalyvavo jos artimiausios draugės. Šie pietūs vyko viešbučio „Hotel Costes“ restorane, kuris priskiriamas prie pačių geriausių Paryžiuje. Patiekalas čia kainuoja iki 190 dolerių (480 litų), tad vien čia surengti pietūs atsiėjo apie 4100 dolerių (10373 litus). Tiesa, tai gerokai mažesnė suma, nei kitą dieną vykę pietūs, per kuriuos pasirodė dainininkė Lana Del Rey. Sklando kalbos, jog Kanye nepagailėjo dainininkei įspūdingos sumos, kad ji sudainuotų mėgstamiausią Kim dainą „Young and Beautiful“. Ne pigiai kainavo ir po pietų vykusi ekskursija po Versalį.

Privatus transportas

Kad svečiai iš Paryžiaus pasiektų pagrindinių iškilmių vietą Florencijoje, jaunavedžiai išnuomojo du privačius lėktuvus. Jiems nusileidus laukė apie pusšimtis automobilių, kurie gabeno svečius iš Florencijos oro uosto, o vėliau vėl į jį. Vien automobilių nuoma su degalais turėjo kainuoti apie 70 tūkstančių dolerių (177 tūkstančius litų).

Šukuosenos ir makiažas visiems

Svečių grožiu vestuvių dieną rūpinosi visa grožio specialistų komanda. Paryžiuje dirbanti aukštos klasės stilistė Allison Depriestre teigia, kad tokia paslauga galėtų kainuoti apie 380 dolerių (960 dolerių) asmeniui. Kadangi svečių buvo apie du šimtus, suma gaunasi nemenka – daugiau kaip 65 tūkstančiai dolerių (per 164 tūkstančius litų).

Kvapą gniaužianti vestuvių vieta

Savuosius „taip“ garsenybių pora ištarė įspūdingoje šešiolikto amžiaus Florencijos tvirtovėje „Forte di Belvedere“, iš kurios atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į senovinį Italijos miestą. Kalbama, kad jaunavedžiams vien gegužės 24 dieną vykusių vestuvių vietos nuoma kainavo daugiau kaip 409 tūkstančius dolerių (1,035 milijono litų). Visa tai be apšvietimo ir konstrukcijų, be kurių neapsieina tokio lygio vestuvės.

Retos gėlės

Kartu su gyvų gėlių sienelėmis, kokią K. Westas savo dukters mamai padovanojo Motinos dienos proga, vestuvių gėlės kainavo nemenką sumą. Be kitų gėlių į tvirtovę atkeliavo kvapiosios tuberozos, kurios šiuo metų laiku itin retos. Šios gėlės garsėja unikaliu kvapu ir laikomos kone šventomis gėlėmis. Vienos seniausių mieste gėlių parduotuvės „Fiori Della Signoria“ floristai teigia, kad už gėles galėjo būti sumokėta iki 136 tūkstančių dolerių (per 344 tūkstančius litų).

Pasakiškas maistas

Aukščiausios klasės virtuvės šefai Annie Feolde ir jos sutuoktinis Giorgio Pinchiorri vadovauja Florencijoje įsikūrusiai maitinimo kompanijai „Galateo“, kuri pasirūpino ypatingu vestuvių meniu. Turint omenyje tai, kad gerai žinomame Florencijoje A. Feolde ir G. Pinchiorri restorane „Enoteca Pinchiorri“ lėkštė spagečių gali kainuoti net 100 dolerių (250 litų), vestuvių puota turėjo kainuoti dešimtis tūkstančių. Dar pridėkite daugiau nei dviejų metrų ilgio vestuvių tortą ir šventinių vaišių kaina pasieks neregėtas aukštumas.

Aukštosios mados drabužiai

Žurnalo „Vogue“ viršelio pora prieš savo svečius, neabejotinai apsirengusius dizainerių kurtais rūbais, buvo pasipuošusi tuo, ką „Givenchy“ galėjo pasiūlyti geriausio. Nuotaka K. Kardashian buvo apsirengusi „Givenchy“ aukštosios mados suknele, kurią sukūrė jos draugas Riccardo Tisci. Vien nuotakos suknelė galėjo kainuoti iki 500 tūkstančių dolerių (apie 1,265 milijono litų). Poros dukrelė North taip pat buvo papuošta prie mamos apdaro priderinta rankų darbo suknele, kuri, tikėkimės, kainavo kiek pigiau.

Svečių teigimu, savaitę trukusi pompastika buvo to verta. Kardashianų šeimos draugė Malika Haqq leidiniui „People“ po vestuvių sakė: „Kanye iš visų jėgų pasistengė parodyti savo meilę“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)