Susirangyti visiems ant sofos, užsikloti anklodėmis ir pasižiūrėti filmą visiems kartu yra puiki pramoga. Žiemą mes beveik kiekvieną penktadieni tai darydavome – susėdę prie stalo visi pavakarieniaudavome, tada išjungdavome šviesą, susirangydavom visi: ir vaikai, ir Tomas, ir mūsų šuo Bonbon ant sofos, – ir žiūrėdavome filmus.

Taigi animacinis topas sudarytas tik iš Disnėjaus filmų. Aš esu Disnėjaus filmų, ypač klasikinių, tokių kaip „Pelenė“, „Gražuolė ir pabaisa“, „Undinėlė“, gerbėja.

Mes su dukra klausomės šių dainų ir dainuojame. O gražiausia visų laikų Disnėjaus daina – „A Whole New World“ iš „Aladino“, bet lygiai taip pat nuolat galiu klausyti ir kitų Disnėjaus filmų garso takelių.

Disnėjaus filmų penketukas:

1. „Nerealieji“ (angl. The Incredibles)

Šį filmuką mano Jurgis yra matės turbūt aštuoniasdešimt du kartus. Ir štai padaręs metų pertrauką vėl ir vėl nori žiūrėti. Šmaikštus ir gero jausmo filmas šeimai, vienodai tinkantis ir mergaitėms, ir berniukams. Jo herojai – visa šeima, kas šiaip yra gana nedažnai pasitaikantis dalykas. Niekaip nesuprantu, kaip čia atsitiko, kad „Nerealieji“ taip ir nesulaukė tęsinio.

2. „Ilgo plauko istorija“ (angl. Tangled)

Pirmą kartą šį filmą pamačiau skrisdama lėktuvu. Žiūrėjau viena, nes vaikai miegojo, verkiau ir dainavau. Nuostabus filmas. Paskui jį visa šeima kartu ir vieni vaikai žiūrėjo nesuskaičiuojamą kiekį kartų. Lietuviškas įgarsinimas ir dainos – nuostabūs. Turime ir angliškai, ir lietuviškai. Niekas neatsibosta.

3. „Ledo šalis“ (angl. Frozen)

Visai naujas. Dar žiemą žiūrėjome kino teatre, dabar klausome garso takelio sau sėkmingai. Ir jau įtrauksime į savo nuolat žiūrimų filmų kolekciją, nes tik ką pasirodė DVD formate ir „iTunes“.

4.„Ratai“ (angl. Cars)

Klasika jau tapęs filmas, deja, visi po to sekę tęsiniai, buvo tik bandymas. O „Ratai“ yra „Ratai“ – labai daugialypis filmas, kiekvieną kartą gali rasti kažką naujo. Vėlgi lietuviškas garso takelis nuostabus.

5. „Pelenė“ (angl. Cinderella)

Seniausias, bet nepasenęs. Klasika, kuri visada gyvens visų širdyse. Labai sudėinga buvo gauti DVD. Tai ir brangiausiai kainavęs – nes kažkodėl Disnėjus jų netiražuoja. Nuostabus!

Vaidybinių filmų penketukas:

1.„Geltonų plytų kelias“

Klasikinis, privalomas pažiūrėti: puikios dainos, ir istorija. Šį filmą reikia turėti savo filmotekoje.

2. „Betovenas“ (angl. Beethoven)

Yra daug filmų apie šunis, bet Betovenas yra nemirtingiausias. Bent jau man. Aš vaikystėje tiesiog dievinau šį filmą. Dabar jį galiu žiūrėti su savo vaikais. Vaikystėje net turėjau senbernarą vardu Rembo!

3. „Žvaigdžių karai“ (angl. Star Wars)

Aišku, vaikai turi būti artėjantys prie šešerių, bet mes šią žiemą su malonumu žiūrėjome „Žvaigždių karus“, nes vaikai jau tinkamo amžiaus, o aš pati pamiršusi buvau.Taip seniai pastatyti filmai, bet nepraradę savo žavesio ir įdomumo.

4. „Muzikos garsai“ (angl. The Sound of Music)

Svajonė! Galėčiau žiūrėti muzikos garsus kas dieną... Mano vaikai nėra tokie dideli jo fanai, bet šis filmas privalo būti mano mėgstamiausųjų sąraše.

5. „Ponia Dautfajė“ (angl. Mrs. Doubtfire)

Robinas Williamsas yra nerealus aktorius. Šį filmą pažiūrėjome visai neseniai, vaikai juokėsi garsiai. Aš taip pat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)