Kanų kino festivalio atidarymo filmu tapusi „Monako princesė“ tęsia naują itin vizualių, elegancijos ir prabangos kupinų renginio atidarymo juostų tradiciją. Pernai organizatoriai buvo pasirinkę ne ką mažiau kostiumais ir ištaigingumu pakerėjusią ir nustebinusią Bazo Luhrmanno juostą su Leonardo DiCaprio„Didysis Getsbis“.

Naujajame O.Dahano filme „Monako princesė“ pasakojama apie amerikietę aktorę G.Kelly, kuri 1956-aisiais ištekėjo už Monako princo Ranierio III (akt. Timas Rothas). Jų santuoka buvo pakrikštyta „amžiaus vedybomis“. „Oskaru“ įvertinta aktorė tuo metu jau buvo ryški žvaigždė – ji dirbo su Holivudo geriausiais: Johnu Fordu, Alfredu Hitchcocku, Fredu Zinnemannu, ir buvo pripažinta visame pasaulyje.

Po šešerių metų, per kuriuos Grace turėjo sunkumų susidorodama su naująja jos princeses role, A.Hitchcockas pasikvietė ją grįžti į Holivudą, kad pasirodytų jo filme „Marnie“. Tuo metu Prancūzija kaip tik grasino Monakui didesniais mokesčiais ir net aneksija. Ar Grace Kelly tebebuvo aktorė? Ar ji jau buvo tikra Monako princesė?

Filmas „Monako princesė“ buvo filmuojamas 16-a savaičių Monake, Pietų Prancūzijoje, Paryžiuje, Belgijos miestuose Briuselyje ir Gente bei Italijoje. Juostos režisierius O.Dahanas žinomas kaip 2007-ųjų filmo „Edit Piaf. Rožinis gyvenimas“ (orig. „La vie en rose“) kūrėjas. Už vaidmenį šioje juostoje aktorė Marion Cotillard buvo įvertinta „Oskaru“ kaip geriausia aktorė.

Visą pasaulį žavėjusio moteriškos elegancijos etalono – Grace Kelly – sugrįžimas į didžiuosius ekranus filme „Monako princesė“ Lietuvoje nuo gegužės 30 dienos.

Dramos „Monako princesė“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)