Artėjant nuotaikingo filmuko premjerai aktorė papasakojo apie patirtį darbuojantis garsinimo studijoje ir pasidalino savo mintimis apie pagrindinį „Stebuklų namų“ herojų.

- Kaip dažnai tau tenka garsinti animacinius filmus, kuo mielas toks darbas? Kuo toks persikūnijimas skiriasi nuo aktoriaus, atlikėjo darbo scenoje?

- Iš tikrųjų tai tik antrasis mano garsintas personažas. Pirmasis buvo vienas iš berniukų nuotykių filme „Narnijos kronikos“. Dabar vėl gavau prabilti berniuko balsu, tik šįkart katinėlio pavidale. Tai darbas, kuris reikalauja kruopštumo. Atrodo, nors vieną žodžio skiemenėlį netinkamai pasakysi ir katinėlis nebebus katinėliu. Labai įdomu ieškoti charakterio, kuris priklausys kitam, bet tuo pačiu yra visiškai priklausomas nuo tavęs. Nors žiūrovai išgirs tik mano balsą, tačiau dirbti prie mikrofono studijoje reikia taip pat lyg būtum scenoje. Emocija perduodama labai ryškiai. Aišku, toks darbas turi skirtumų, nes žiūrovas manęs nemato. Kitaip tariant, garsindama katinėlį aš bet kada galiu pasikrapštyti pakaušį, o scenoje ne visada (šypsosi). Bet jei tavęs nemato, tai nereiškia, kad turi mažiau atsakomybės. Labai svarbu kad balsas susitapatintų su personažo išraiškomis, tad jei katinėlis pyksta, tai ir man tenka suraukti antakį. Tai tarsi mano ir katinėlio bendras darbas.

- Ką galėtum pasakyti apie tavo balsu prabylantį herojų, katinėlį Griaustinį?

- Katinėlis šiame filme yra gerasis personažas. Kai mane pakvietė garsinti šį herojų, sakė kad tai bus mielas kačiukas. Jis tikrai mielas, bet su charakteriu. Jis nėra mėmė, ne veltui ir vardas Griaustinis (šypsosi). Tas man patinka. Ir vaidmenys man artimesni charakteriniai. Sakyčiau, atitiko kirvis kotą. Žinoma, šiuo atveju, personažo charakteriui įtakos turėjo ir tai, kad katinėlis yra berniukas.

- Kuo vaikams, o gal ir suaugusiems, patiks „Stebuklų namai“?

- Na, manau, kad šis filmukas patiks ne tik vaikams. Yra ir suaugusių, kurie mėgsta animaciją, o aš – viena iš jų. „Stebuklų namai“ patikti galėtų tuo, kad juose kaip niekada daug stebuklų. O kas gali nemėgti stebuklų? Tokių nepažįstu tokių (šypsosi).

- Kai kuriems gali pasirodyti keista, kad katinėlį įgarsino mergina, kaip tai galėtum paaiškinti tiems, kurie šiuo faktu stebėsis?

- Nieko čia keisto: katinėlis labai jaunas ir aš jauna. Gal tik ne taip labai kaip katinėlis (šypsosi). Tuo mes skirtingi, bet kalbam visai panašiai. Tikri stebuklų namai, argi ne?

- Ar tau pačiai patinka katinai?

- Man patinka visi gyvūnai, nes jie yra gyvūnai. Tačiau jei rinkčiausi augintinį, mieliau auginčiau šunį.

Pagrindinis filmo herojus Griaustinis (taip pat filme vadinamas ir Griausmu) yra labai mielas ir savo elgesiu primena 12-metį vaiką. Paliktas savo šeimininkų jis prieglobstį atranda išradėjo namuose, kur gyvena daugybė netikėčiausių sutvėrimų. Auksarankio mago namuose vaikai ir suaugusieji išvys tikrus, nors ir žmogaus sukurtus, stebuklus ir mokysis gerumo. Kačiuko Griaustinio nuotykius filme „Stebuklų namai“ Lietuvos žiūrovai galės išvysti nuo balandžio 25 dienos.

Filmo „Stebuklų namai“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją