Visgi vyras pabandė išvardinti filmus, kurie jam labiausiai įsiminė ar netgi turėjo įtakos. „Asmenims gerokai nutolusiems nuo mano amžiaus (D. Matijošaičiui yra 29-eri - DELFI) į vieną ar į kitą pusę, šis sarašas gali pasirodyti ir keistokas, nemažai daliai - gal ir nepažįstamas“, – naujienų portalui DELFI sakė jis.

TOP 10 kino juostų automobilių ir greičio mėgėjams pagal Dainių Matijošaitį:

1. „Smokey and the Bandit“

Kultinio „Šerifo ir Bandito“ buvo sukurtos net 3 dalys. Tačiau trečioji dalis dėl pasikeitusių pagrindinių aktorių bei automobilio nebeprilygo pirmosioms dviems, nes neturėjo nei legendinio Burt‘o Reynold‘o, nei šio filmo „arkliuko“ – „Pontiac Firebird“, tuo metu turėjusio tiek įspūdingą išvaizdą, tiek labai galingą V8 variklį, leidžiantį banditui visą filmą tyčiotis kelyje iš piktojo šerifo. Dar ir šiandien JAV automobilių pardavimo skelbimuose galima rasti parduodamus identiškai Bandito automobiliui atrodančius „Pontiac Firebird Trans Am“.

2. Visos „Džeimso Bondo“ dalys (angl. James Bond)

Net 23 „Džeimso Bondo“ dalys yra sukurtos nuo 1962-ųjų. Turbūt nėra nei vienos dalies, kurioje nevyrautų gražios moterys bei įspūdingi Džeimso automobiliai. Per tiek metų ir filmo dalių, pagrindiniai herojai vairavo nuo įvairiausių BMW modelių iki prašmatnių „Lotus“ bei „Aston Martin“ automobilių. Žinant, kad visi automobiliai pasižymėjo supergaliomis, kiekvienas jų turėdavo savito žavesio.

3. „Taxi“

Visgi išskirsiu prancūziškąsias „Taxi“ versijas, o ne holivudinę su Queen Latifah už taksi automobilio vairo. Prancūzai „Taxi“ dalių susuko net 4, ir visose jose aktorius Samy Naceri lieka ištikimas prancūzų gamintojo „Peugeot“ automobilių vairams. Filmų žavesys buvo ne tik stipriai modifikuoti „Peugeot 406“ modelio (bei 407 modelio 4-oje filmo dalyje), tačiau ir tikrai linksmame filmų siužete.

4. „Italian Job“

Daugelis net nežino, kad šis 2003 metų filmas apie genialius aukso vagis, apiplėšimo metu vairuojančius tris vikrius ir manevringus skirtingų spalvų „Mini Cooper“ automobilius yra tiesiog 1969 metų filmo modernioji versija. Tiesa, originalioje dalyje pagrindinius vaidmenis užimantys automobiliai taip pat buvo MINI. Jei esatę matę tik vieną iš šių filmų, būtinai pažiūrėkite ir kitą dalį.

5. „The Gumball Rally“

Filmo mintis gana paprasta: vienam nuobodulio kankinamam Niujorko turčiui kilo mintis surinkti nutrūktgalvius, turinčius galingus automobilius, ir surengti lenktynes be jokiu taisyklių nuo rytinės iki vakarinės JAV pakrantės. Filme daugybė to meto įspūdingiausių automobilių bei greičio scenų. Šis filmas įkvėpė panašių lenktynių gimimą realybėje, kurios didesniu ar mažesniu formatu vyko visame pasaulyje. Garsiausios iš jų – brito Maximilliono Cooper'io inicijuotos kasmetinės „Gumball 3000“ lenktynės, kurių dalyviai praėjusią vasarą buvo užsukę ir į Vilnių.

6. „Herbie – the Love Bug“

Filmo apie fantastinių galių turintį, lenktyninį VW „Vabalą“ buvo sukurtos net 6-ios dalys. Manau, kad šie filmai didele dalimi prisidėjo prie „VW Beetle“ automobilių kulto, kuris yra stipriai jaučiamas ir mūsų dienomis.

7. „Cannonball Run“

Šis filmas turi šiek tiek bendro su aukščiau minėtu „Gumball Rally“, kadangi filmo esmė gana panaši: filmo herojai suviliojami vertingu prizu, esančiu kitoje JAV pusėjė, o logika paprasta – kas pirmesnis ten atsidurs, tas ir laimės prizą. Herojai lenktyniauja įvairaus kalibro automobiliais, bandydami įvairiais būdais sutrukdyti vienas kitam, o lenktynių organizatoriai tenkinasi lažybomis, kuris visgi taps laimėtoju.

8. „Back to the Future“

Tarp 1985 ir 1990 metų buvo sukurtos net 3 filmo apie keliones laiku dalys. Visgi vienas įspūdingiausių filmo elementų yra ne aktorius Michaelas J. Foxas, o automobilis, kuriuo jis visose dalyse keliauja laiku pirmyn ir atgal – „DeLorean DMC-12“. Šie automobiliai iki šiol yra labai išskirtinės išvaizdos. Kadangi jie nėra dažyti, o yra natūralios nerūdijančio plieno spalvos bei į viršų atsidarančiomis durimis, pastaruoju metu yra ganėtinai populiarūs tarp autokolekcionierių, o gatvėje beveik visada sulaukia tokios pat reakcijos: „O!... atgal į ateitį mašina...“

9. „Fast & Furious“

Šis pavadinimas turbūt vienas pirmųjų, kuris iškyla galvoje,paklausus apie filmus ir automobilius. Nors pats filmo siužetas visose 6-iose dalyse (taip, ten skaičius 6… ir jie jau kuria 7-ąją) yra ne toks jau ir įtraukiantis, visgi filmo kūrėjai sugeba pasaulį užkrėsti įvairiomis automadomis. Pasirodžius pirmajai daliai pasaulis išprotėjo nuo ryškių spalvų, neoninių lempų, automobilių, pažeme šliaužiančiais bamperiais (ši mada neaplenkė ir Lietuvos). Vėliau, išsikvėpus tiuningo madai, atėjo drift‘o eilė, kai po filmo „Tokyo Drift“ dalies visas pasaulis susirgo savo šonaslydžio liga. Bet kažkodėl džiaugiuosi, jog bent pastaroji mane apėjo aplink.

10. „Gone in 60 seconds“

Eleonora – turbūt garsiausias šio filmo vardas. Ir ne, tai ne didžiakrūtės, ilgaplaukės Holivudo aktorės vardas, o stipriai modifikuotas „Shelby Mustang GT500“ automobilis, kuris yra sena automobilių vagių gaujos lyderio svajonė. Filme visa gausa pačių prabangiausių automobilių, kuriuos gaujos nariai nuvaro be didesnių vargų. Šis 2000-ųjų metų filmas yra naujoji versija originaliosios, 1974 metais susuktos juostos „Dingti per 60 sekundžių”, todėl klasikinių automobilių mėgėjai turėtų nepatingėti pažiūrėti ir originaliąją versiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)