Hitų „Nine Million Bicycles“, „The Closest Thing To Crazy“, „I Cried For You“, „If You Were A Sailboat“ hitų atlikėja rudenį paminėjo savo karjeros dešimtmetį.

Asmeninės gyvenimo permainos, santuoka su motociklų lenktynių žvaigžde Jamesu Toselandu įkvėpė K. Melua įrašyti naujausią albumą „Ketevan“ (tai tikrasis gruziniškas atlikėjos vardas). Todėl koncerto Vilniuje metu dainininkė atliko ne tik gerbėjų širdis užkariavusius kūrinius, bet ir pristatė naujausią savo kūrybą.

„Praėjusiais metais, kai švenčiau savo dešimtmetį scenoje, pajaučiau, jog baigiau vieną didelį skyrių karjeroje ir dabar atėjo metas naujam. Norėjau paspausti mygtuką „restart“. Grįžimas prie muzikos pagrindo dainas „nurengiant“ – man tai yra būdas pradėti šį naują startą.
Be to, dabar galiu labiau atsiskleisti ir kaip dainininkė, ir, iš dalies, kaip gitaristė. Labai viliuosi, kad žmonėms tai patiks“, - DELFI portalui pasakojo K. Melua.

„Jaučiu didelį malonumą būdama čia, Vilniuje. Ačiū, kad mane pakvietėte“, - scenoje dėkojo K. Melua.

„Esu kilusi iš Gruzijos, tačiau šioje šalyje vis tiek jaučiuosi kaip svečias. Kai daug keliauji, muzika padeda pajusti namų jaukumą, kad ir kur bebūtum“, - sakė atlikėja.

Gėlių per koncertą gavusi dainininkė prisipažino, jog Vakarų Europoje tradicijos žiūrovams dovanoti atlikėjui gėlių nėra. „Tai populiaru šioje pasaulio vietoje. Ačiū jums, tai labai miela“, - dėkojo ji.

Katie Melua gimė Gruzijoje, bet užaugo Didžiojoje Britanijoje, kur jos šeima emigravo, kai mergaitei buvo aštuoneri. Jos muzikinis talentas buvo pastebėtas anksti – būdama penkiolikos, paauglė laimėjo britų televizijos ITV muzikinį šou, o po metų įstojo mokytis į BRIT atlikimo menų mokyklą Londone.

Čia ji buvo pastebėta žinomo britų prodiuserio Mike'o Batto, kuris merginai tuoj pat pasiūlė sutartį su savo leidykla „Dramatico“. Būdama vos 18-os, Katie išleido debiutinį singlą „The Closest Thing To Crazy“ - melodinga daina pateko į populiariausių kūrinių dešimtuką Didžiojoje Britanijoje. Netrukus išleistas debiutinis albumas „Call Off The Search“ šovė tiesiai į pirmąją vietą ir buvo parduotas daugiau nei 3,6 milijono egzempliorių tiražu. 2004 ir 2005-aisiais Katie buvo didžiausiu tiražu albumus parduodanti britų atlikėja.

Taip prasidėjo karjera, kurią šiandien jau žymi įspūdingi skaičiai. Atlikėjos albumai parduoti daugiau nei 11 milijonų egzempliorių tiražu. Į jos koncertus išplatinta daugiau nei milijonas bilietų. Už savo įrašus Katie yra pelniusi 56 “platininio disko“ apdovanojimus. Dainininkė pripažįstama viena populiariausių šio šimtmečio britų atlikėjų. 2011-aisiais leidinio “Sunday Times“ paskelbtame turtingiausių britų atlikėjų sąraše Katie užima antrąją vietą amžiaus kategorijoje iki 30 metų – jos turtas vertinamas 12 milijonų svarų sterlingų.
Katie Melua
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)