Viena ryškiausių dano provokacijų tapusi „Nimfomanė“ tik per plauką nebuvo uždrausta rodyti Lietuvoje, tačiau, panašu, kad prieštaringi vertinimai tik dar labiau sudomino žiūrovus.

Dar 2011-aisiais Kanų kino festivalio metu L.von Trieras spaudos konferencijoje pasakė, kad kuria itin atvirą, nepridengtos tiesos ir nuogo kūno bei fizinės žmonių santykių išraiškos kupiną filmą. Tačiau kas nors vargiai galėjo tikėtis tokio seksualinio sprogimo kaip kad „Nimfomanė“.

Kaip portalui Indiewire.com pasakojo pagrindinę heroję įkūnijusi ir anksčiau su L.von Trieru jau bendradarbiavusi Ch.Gainsbourg, net ji iš pat pradžių netikėjo, kad sumanymas yra tikras.

„Larsas pajuokavo, kad dabar atėjo metas jam sukurti tikrai kietą filmą. Pamaniau, kad užuominos apie erotiką tėra pokštas. Paskaičiau scenarijų, buvau tikra, kad tai – tiesiog provokacija. Man buvo didelis džiaugsmas, kad jis pakvietė mane filmuotis trečiame filme ir iš pradžių per daug nesukau sau galvos“, – sakė ji.

Paaiškėjus, jog viskas, kas parašyta scenarijuje, visos atviros ir šokiruojančios scenos, iš tiesų bus filmuojamos, Ch.Gainsbourg tikino buvusi kaip reikiant sutrikusi. „Labai labai labai nervinausi. Man reikėjo šimtaprocentinės garantijos, kad aktoriams neteks užsiimti tikru seksu prieš kamerą. Kai buvau patikinta 100 procentų, viskas buvo gerai“, – kalbėjo itin sudėtingą nimfomanės vaidmenį atlikusi aktorė.

Suaugusiems skirta ir į dvi dalis padalinta „Nimfomanė“ Lietuvos kino teatruose bus pradėta rodyti jau balandį, pirmoji dalis – balandžio 4 dieną, o antroji – balandžio 18 dieną. Ši juosta – tai paskutinioji vadinamosios L.von Triero Depresijos trilogijos dalis. Filme pasakojama moters vardu Džo istorija, jos seksualiniai patyrimai ir svarstomos priežastys – kodėl ji tapo tokia, kokia yra? Kodėl ji nimfomanė ir taip nemyli savęs?

Drastiškas, tiesmukas ir šokiruojantis naujausias L.Von Triero darbas „Nimfomanė“ – Lietuvos kino teatruose jau balandį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)