Kai paaiškėjo ši suma, visuomenė pasidalijo į dvi stovyklas: vieni nuoširdžiai džiaugėsi surinktais pinigais, o kiti pradėjo klausinėti: ką Žana darys su tokia milžiniška suma?

Priminsime, kad labdaros organizacija „Rusfond“ oficialiai paskelbė, kiek ir kam jau skirta dalis pinigų. Ji taip pat nurodė, kad pusė lėšų užšaldyta galimam tolimesniam gydymui. Likę 30 mln. rublių (2,1 mln. litų) pačios Žanos prašymu ir aukotojams sutikus, buvo skirti 8 vėžiu sergančių vaikų nuo 2 iki 13 metų gydymui, rašo svetainė kp.ru.

Be to, Žanos tėtis per interviu paaiškino, kodėl ji nesigydo Rusijoje, o guli vienoje Amerikos klinikoje.

„Mes perėjome visas specializuotas Maskvos ligonines ir niekas nedavė garantijų, kad duktė chirurginės intervencijos atveju nenumirs. Žana atsisakė operacijos, tai jos sprendimas. Šiuo metu jai atliekamas chemoterapijos kursas vienoje Niujorko klinikoje“, - sakė dainininkės tėtis Vladimiras.

Kas tai per klinika? Paaiškėjo, kad 8 mln. rublių (560 tūkst. dolerių) „Rusfond“ pervedė vienam geriausių specializuotų vėžio gydymo centrų pasaulyje – Memorialinei Sloano – Ketteringo onkologijos klinikai. Prieš 130 metų įkurta ligoninė yra seniausia, kuri specializuojasi vėžio gydymo srityje. Šalimais jos veikia ir mokslinių tyrinėjimų institutas.

Šiuo metu klinikos gydytojų prognozės yra teigiamos. Jie tvirtina, kad dainininkė turi visas galimybes pasveikti.

Kaip ir visose rimtose JAV medicinos klinikose, šiame centre daug dėmesio skiriama pacientų gydymo konfidencialumui. Ją mėgstama lyginti su ligonine iš serialo „Daktaras Hausas“, kur dirba pusantros dešimties įvairaus profilio specialistų komandų. Kitaip tariant, pacientui čia nereikia lakstyti nuo vieno gydytojo pas kitą: jis gauna visapusišką konsultaciją iš visų specialistų, kai dėl kiekvieno konkretaus atvejo įvyksta gydytojų konsiliumas.

Gydytojai ir personalas ne tik siekia išvaduoti pacientą nuo sunkios ligos, bet ir viso gydymo metu rūpinasi jo dvasine būkle.

„Sloano – Ketteringo centras skiria itin daug dėmesio psichinei vėžiu sergančių pacientų būklei, - „Ekspres gazeta“ aiškino seniai JAV dirbantis gydytojas Grigorijus Rubanas. – Be pagrindinių gydymo metodų siūlomi įvairūs masažai, akupunktūra, hipnozė, meditacija ir kita. Yra, pavyzdžiui, muzikos terapija, taip pat tokie specialūs užsiėmimai kaip joga, tai či, aerobika“.

Pasak G. Rubano, normalu, jei pacientas klinikoje leidžia laiką su naminiu gyvūnu. Manoma, kad kontaktai su gyvūnais padeda įveikti stresą, palaiko emocinę pusiausvyrą, padeda ištverti vaistų poveikį. Žinoma, tokie šunys būna švarūs, juos lydi patyrę dresuotojai.

Sunku pasakyti, kas be kasdienių procedūrų, tyrimų ir konsultacijų su gydytojais padėtų Žanai grįžti į normalų gyvenimą. Tačiau turint artimųjų ir šimtų tūkstančių gerbėjų paramą bei gydantis pas geriausius specialistus viltis pasveikti tik stiprėja!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)