Iš pat pradžių buvo manoma, kad sekmadienį, vasario 2 dieną, aktorių dėl spėjamo narkotikų perdozavimo ištikusi mirtis atsilieps „Bado žaidynių“ („Hunger Games“) kūrimui, mat filmavimo darbai liko nebaigti, tam pritrūko maždaug savaitės.

Tačiau filmą kurianti kompanija „Lionsgate“ pranešė, jog nepaisant to, kad Ph. S. Hoffmano vaidinamas Plutarchas Hevensbė yra vienas pagrindinių personažų, aktoriaus mirtis neturės įtakos pastatymui ir du paskutiniai filmai pasirodys numatytu laiku.

„The Hollywood Reporter“ tvirtina, kad dabar „Lionsgate“ ketina pasinaudoti CGI technologija, sukursiančia Ph. S. Hoffmano atvaizdą, kuris nebūtinai žvelgs tiesiai į kamerą.

„Šiomis dienomis kur kas lengviau sukurti kieno nors atvaizdą pasinaudojus šia technologija, - tikina Robas Legato, dirbęs su specialiaisiais efektais tokiuose garsiuose filmuose kaip „Volstryto Vilkas“ („The Wall Street Wolf“), rašo „The Hollywood Reporter“. - Nesakau, kad galėtumėte sukurti Philipo Seymouro Hoffmano atvaizdą su visais gebėjimais vaidinti, tačiau atkartoti jį viename ar dviejuose kadruose – tikrai įmanoma“.
Kitas „Lionsgate“ vadovas taip pat patikino, kad Ph. S. Hofmano mirtis neturės įtakos žiūrovų taip laukiamiems filmams, ir kad pilnavertės šio aktoriaus scenos jau buvo nufilmuotos.

„Jo pasirodymai abiejuose likusiuose filmuose įprasmins jo meną. Tai bus puiki galimybė jį pagerbti“, - sakė „Lionsgate“ vadovas.

Dėl aktoriaus mirties jo pakeitimas skaitmenine kopija nėra naujiena kino pramonėje. Oliverio Reedo finalinis pasirodymas juostoje „Gladiatorius“ („Gladitor“) taip pat sukurtas pasitelkus CGI technologiją, mat 2000 metais Maltos saloje vykusių filmavimo darbų metų britų žvaigždė mirė padauginęs alkoholio.

„Bado žaidynės: Liepsnojantis įtūžis I“ turi pasirodyti 2014 metų lapkričio 21 dieną, o antrosios to paties filmo dalies premjera numatyta 2015 metų lapkričio 20 dieną.

Pirmadienį, vasario 3 dieną, aktorė Jennifer Lawrence ir likę filmavimo grupės nariai išplatino bendrą užuojautą dėl tragiškos Philipo Seymouro Hoffmano mirties.

„Žodžiai negali perteikti tos pribloškiančios netekties, kurią dabar mes visi jaučiame. Philipas buvo nuostabus žmogus ir išskirtinis talentas, todėl mūsų širdys plyšta. Reiškiame gilią užuojautą jo šeimai“, - teigiama užuojautoje.

Pasklidus žiniai apie staigią „Oskaro“ laureato mirtį, kompanija „Lionsgate“ sekmadienį taip pat išplatino užuojautos pareiškimą: „Philipas Seymouras Hoffmanas buvo nepaprastas talentas ir vienas gabiausių mūsų kartos aktorių. Mums labai pasisekė, kad jis suteikė garbę mūsų „Bado žaidynių“ šeimai“.

Po aktoriaus mirties buvo atskleista, kad Ph. S. Hoffmanas, pernai metais dešimt dienų praleidęs reabilitacijos klinikoje dėl to, kad po 23 metus trukusios alkoholio ir narkotikų abstinencijos vėl grįžo prie heroino, likus keliems mėnesiams iki mirties išsiskyrė su savo ilgamete partnere Mimi O'Donnell.

Išsiskyręs su moterimi, su kuria praleido keturiolika metų ir susilaukė trijų vaikų – dešimtmečio sūnaus Cooperio, septynerių dukters Tallulah ir penkerių dukters Willos – ėmė nuomotis apartamentus Manhatano Grinvičo gyvenvietėje, už kuriuos kas mėnesį mokėjo po 10 tūkstančių dolerių (25,5 tūkstančio litų).

Ph. S. Hoffmano kūną jo nuomojamuose namuose sekmadienį rado jo artimas draugas scenaristas Davidas Baras Katzas, kurį užsukti pas aktorių paprašė M. O'Donnell.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)