Pagarsėjęs savo emocingais vaidmenimis, Ph. S. Hoffmanas 2013 metais buvo nominuotas „Oskarui“ geriausio antro plano aktoriaus kategorijoje už vaidmenį filme „ Mokytojas“ („The Master“).

1. Philipas Seymouras Hoffmanas gimė 1967 metais Niujorke.

2. Jo brolis Gordy parašė scenarijų 2002 metų filmui „Love Liza“, kuriame vaidino ir Ph. S. Hoffmanas.

3. Ph. S. Hoffmanas buvo gerbiamas scenos aktorius, jis buvo nominuotas trims „Tony“ apdovanojimams.

4. Aktorius pasirodė visuose režisieriaus Paulo Thomaso Andersono filmuose, išskyrus 2007 metų juostą „Bus kraujo“ („There Will Be Blood“).

5. Kadaise, dirbdamas asmens sargybiniu, jis susipažino su džiazo muzikantu Milesu Davisu.

6. 2005 metais įveikęs Heathą Ledgerį geriausio aktoriaus kategorijoje su savo vaidmeniu juostoje „Kapotė“ („Capote“), 2008 metais tam pačiam aktoriui, suvaidinusiam „Tamsos riteryje“ („The Dark Knight“), pralaimėjo.

7. Ph. S. Hoffmanas buvo vienas iš septynių aktorių, kuriems pavyko laimėti „Oskarą“, BAFTA, „Critics' Choice Award“, „Auksinių gaublių“ ir Ekrano aktorių gildijos apdovanojimus už tą patį vaidmenį, kurį atliko 2005 metais juostoje „Kapotė“.

8. 2003 metais Niujorke esančiame Kolumbijos universitete vieną semestrą dėstė kinematografijos studentams.

9. Ph. S. Hoffmaną siejo puiki draugystė su aktore Julianne Moore. Kartu jie pasirodė trijuose filmuose: „Pašėlusios naktys“ („Boogie Nights“), „Didysis Lebovskis“ („The Big Lebowski“) ir „Magnolija“ („Magnolia“).

10. Už Trumano Kapotės vaidmenį juostoje „Kapotė“ aktorius iš viso laimėjo 23 apdovanojimus. Juosta pasirodė 2005 metais.

11. Aktorius buvo aistringas futbolo komandos „New York Jets“ gerbėjas, kiekvieną kartą turėdamas galimybę lankėsi jų rungtynėse.

12. Mokyklos metais Ph. S. Hoffmanas patyrė sunkią traumą, po kurios teko atsisakyti sporto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)