Nors dainininkės artimieji žurnalistams nepasakoja nieko konkretaus, jos aplinkoje kalbama apie glioblastomą – labiausiai paplitusią, agresyvią smegenų auglio formą, kuri neleidžia ilgai gyventi net vartojant stiprius vaistus, rašo ru.DELFI.lt.

Maskvos srities onkologinio dispanserio vyriausiasis gydytojas, medicinos mokslų daktaras, profesorius Aleksandras Seriakovas papasakojo, kas laukia Žanos: „Piktybiniai galvos smegenų augliai yra vieni sparčiausiai besivystančių navikų formų. Vidutinė pacientų išgyvenimo trukmė siekia vienerius metus, t.y. 50 proc. pacientų pragyvena 12 mėnesių. Likę arba miršta anksčiau, arba išgyvena ilgiau.

Piktybiniai augliai dažniausiai šalinami chiruginiu būdu. Po operacijos pacientams skiriamas spindulinis ir chemoterapinis gydymas. Ne mažiau kaip vienerius metus reikia vartoti vaistus“.

„Piktybiniai galvos smegenų augliai gali išsivystyti tiek vyrams, tiek moterims, nesvarbu, koks jų amžius. Neretai šia vėžio forma suserga ir vaikai. Profilaktinių priemonių nuo šios ligos nėra. Pradinėse stadijose auglys gali vystytis be jokių simptomų, o jam progresuojant, atsiranda galvos skausmai, traukuliai, trumpam prarandama sąmonė. Kai kurie mokslininkai mano, kad smegenų vėžį sukelia elektromagnetinės bangos, konkrečiai, mobilusis ryšys. Tačiau patikimų įrodymų nėra“.

Informacija apie dainininkės diagnozę sausio 20 dieną pasirodė jos oficialiame tinklalapyje. Ją paskelbė Žanos sutuoktinis Dmitrijus Šepeliovas.

„Tai, kas kelis mėnesius buvo išskirtinai mūsų šeimos reikalas, deja, prieš kelias dienas tapo viešai prieinama. Norėtume užkirsti kelią bet kokioms spekuliacijoms ir manome, kad gerbėjai ir Žanai neabejingi žmonės turi teisę žinoti tiesą. Mūsų šeimai tenka sunkus išbandymas. Žana serga vėžiu. Mes toliau už ją kovojame ir nė minutei nesiliaujame tikėję. Kreipiamės į visus, turėdami vienintelį prašymą – palaikyti mus geru žodžiu ir maldomis. Artimiausioje ateityje norėtume susilaikyti nuo komentarų, kad grįžtume pas jus, tikiuosi, su geromis naujienomis. O dabar prašome leisti mums susitelkti ties svarbiausiu dalyku – Žanos sveikata ir gyvybe. Palinkėkite mums visa ko geriausia“, - rašė D. Šepeliovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)